U Paraćinu javna rasprava o naknadama za korišćenje javnih dobara

0

Zbog usklađivanja sa Zakonom o naknadama za korišćenje javnih dobara, donetim decembra 2018. godine, prečišćen tekst Odluke o lokalnim komunalnim taksama upućen je na javnu raspravu.

Po novim zakonskim propisima, ovom odlukom ubuduće će se uređivati takse za isticanje firmi na poslovnom prostoru, držanje motornih drumskih i priključnih vozila, osim poljoprivrednih vozila i mašina i takse za držanje sredstava za igru, dok će se ostale, za korišćenje reklamnih panoa, isticanje firmi van poslovnog prostora, na javim objektima i površinama, poslovno korišćenje prostora, osim za prodaju štampe, knjiga i drugih publikacija, proizvoda domaće radinosti i starih zanata, zatim površina za kampove i druge privremene objekte i zauzimanje javnih površina građevinskim materijalom, definisati kao naknade i uređivati posebnim aktom.

Nacrt Odluke moguće je preuzeti u kancelariji 11 Lokalne poreske adminsitracije, pre javne rasprave, zakazane za 8. februar. Zaintersovana pravna i fizička lica imaće mogućnost da eventualne primedbe dostave poreskoj do 18. februara, kako bi ih prosledila Opštinskom veću na razmatranje.

(Tekst je nastao realizacijom projekta „Paraćin iz svakog ugla“ koji sufinansira opština Paraćin)

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime