U OŠ „17.OKTOBAR“ OBELEŽEN EVROPSKI DAN JEZIKA

0

U OŠ „17. oktobar“ u Jagodini danas je obeležen Evropski dan jezika. Učenici koji su članovi đačkog parlamenta su u saradnji sa nastavnicima organizovali nekoliko aktivnosti kako bi podsetili ljude na važnost učenja stranih jezika. Pored toga što su uređivali školski pano, učenici su prolaznicima podelili kratke poruke ispisane na nekoliko evropskih jezika.

Evropski dan jezika, ustanovljen 2001. godine u Savetu Evrope, obeležava se radi skretanja pažnje javnosti na lingvističko bogatstvo starog kontinenta, kao i na potrebu učenja stranih jezika, kako bi se u većoj meri cenila vrednost i prednosti različitih kultura. Evropa je bogata jezicima – postoji ih preko 200. To je važan resurs koji treba priznati, koristiti i negovati.

Izreka ”Vredite onoliko koliko jezika govorite”  pokazala se kao tačna jer u moderno dobanedovoljno vladanje stranim jezikom se smatra svojevrsnim hendikepom. Poznavanje jezika nam omogućava da upoznamo ljude i kulturu drugih zemalja. Pored toga, neophodno je za napredovanje u karijeri, ma kojim poslom se bavili.

Važnost učenja stranih jezika je višestruka, a ovaj dan je prilika da se svi toga podsete.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime