U OBJEKTIMA MLEKARE „MIHAJLOVIĆ“ – URDA VISOKOG KVALITETA

0

Urda je mlečni proizvod visokog kvaliteta koji nije ni sir, ni pavlaka, ni kiselo mleko, a mnogi ljudi koji su je probali smatraju da je najkvalitetnija i najukusnija od svih navedenih proizvoda. Proizvodi je mlekara „Mihajlović“ u Paraćinu, koja ima maloprodajne objekte širom Srbije.

Ovaj autentični proizvod, čija se receptura vekovima prenosi s kolena na koleno, već je označen kao gastronomsko otkriće 21. veka. Urda spada u polumasne sireve. Proizvodi se kuvanjem surutke, pri čemu dolazi do koagulacije visoko vrednih serum proteina (alfa-laktalbumin i beta-laktoglobulin) i njihovog izdvajanja na površini u vidu sira sivkasto bele boje, mazive konzistencije, na taj način gubi masnocu, a zadrzava proteinsku vrednost. Proteini ulaze u sastav svih mišića kože i unutrašnjih organa, takođe regulišu aktivnost ćelija. Pre svega osnovna uloga proteina je gradivna i bez njih je oporavak i izgradnja mišića nemoguća, a naša urda sadži u 100g čak 12,7 g proteina. Kako je sama urda bogata proteinima preporučljiva je u ishrani bodybildera, kao i osoboma koje su na posebnom režimu ishrane koji zahteva unošenje smanjene količine kalorija, jer 100g našeg proizvoda ima samo 132kcal.

Urdu možete pronaći u svim maloprodajnim objektima mlekare „Mihajlović“ – u Jagodini, Paraćinu, Ćupriji, Zaječaru, Boru, Svilajncu, Despotovcu, Kragujevcu, Kruševcu, Beogradu.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime