U jagodinskoj biblioteci brojne aktivnosti

0

Nedavno su u jagodinsku biblioteku stigle knjige iz otkupa Ministarstva kulture, izvesna količina knjiga kao poklon Narodne biblioteke Srbije, kao i knjige izdavačke kuće Laguna plaćene sredstvima iz budžeta grada. Ovoj svojevrsnoj psihološkoj podršci Jagodincima u doba korone ovih dana sa ponosom pridružujemo akciju podrške kovid bolnici u Vrbasu.

Na inicijativu direktora Narodne biblioteke u Jagodini dr Marka Bojića, koji je u razgovoru sa zaposlenima u vrbaškoj kovid bolnici saznao koliko je složena situacija u ovom vojvođanskom gradu, ovih dana će bibliotekaa isporučiti izvesne količine vizira ovoj medicinskoj ustanovi. To je nastavak saradnje i podrške medicinskim centrima u borbi protiv kovida, jer je, da podsetimo, proletos jagodinska biblioteka skoro potpuno vizirima opremila Zdravstveni centar i bolnicu u Jagodini.

Inače, u najstarijoj instituciji kulture u Pomoravskom okrugu u toku je realizacija dva važna projekta očuvanja kulturne baštine našeg kraja. Prvi projekat je „Očuvanje prošlosti za budućnost“, izrada kataloga starih i retkih knjiga na teritoriji Beličkog namesništva. Autori projekta su jagodinski sveštenik Milomir Todorović i viši bibliotekar Nada Urošević Dimitrijević. Drugi projekat je digitalizacija svih starih bogoslužbenih knjiga na teritoriji Beličkog namesništva i sređivanje biblioteke nove jagodinske crkve. U cilju izrade projekta, od Ministarstva kulture Republike Srbije jagodinska biblioteka je dobila dva skenera, lap top i foto-aparat.

Milun Vasić

Odeljenje za kulturno-obrazovne programe

i podsticanje čitanja

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime