JAGODINKA DRŽI INTERNACIONALNU ONLINE ŠKOLU PEVANJA

0

Sanja Trifunović Gerginov je profesor pevanja i njena metoda učenja je specifična, drugačija i  interesantna. Ona ume da kod svake osobe probudi pevački talenat i drži internacionalnu online školu pevanja na srpskom, engleskom i nemačkom jeziku. Osmislila je izuzetno korisnu metodu rada „24/7 ONLINE SINGING SUPPORT“.

SVAKI ČOVEK U SEBI NOSI PEVAČKI TALENAT

Sanja godinama unazad dokazuje da je muzikalnost urođena i iza nje stoji izuzetno veliki broj učenika kod kojih je razvila muzički sluh i pomogla im da nauče da pevaju i da shvate da su i te kako talentovani i da ništa nije nemoguće.

„Časove održavam online jer imam učenike na svim kontinentima. Ljudi su se već na početku veoma zainteresovali, uvek dajem probni čas kao opciju a oni nakon to

ga rado nastavljaju da rade sa mnom. Zajedno razvijamo muzički sluh, usavršavamo tehniku pevanja a uporedo sa tim radimo na izvođenju svih karkterističnih muzičkih elemenata odabranog žanra. Da li će to biti narodna muzika, pop, rok, etno muzika ili neki drugi žanr – učenici sami biraju. Ta radost kada učenici shvate da ipak mogu tačno i lepo da pevaju i kada im to saznanje probudi ogromnu motivaciju za mene je najveća potvrda da sam na pravom putu. I odrasli učenici a i roditelji i deca su veoma zadovoljni a ja sam učinila sve da online nastava bude jednostavna i efikasna. Razlika je jedino u tome što su učenici kod kuće i nisu morali da učine nikakav napor da dođu do mene.“

JEDAN USLOV ZA UČENJE PEVANJA IPAK POSTOJI

„Za učenje pevanja preduslov je da učenik ima želju za učenjem i napretkom. Svi koji žele da nauče da pevaju  treba motivisano da rade, da svakodnevno vežbaju i prate moje savete. Ono što je specifično za moj rad i drugačije od svega do sada jeste činjenica da sam svakodnevno dostupna za konsultacije sa svim učenicima. Nakon što učeniku dam pismene smernice na času, on vežba kod kuće, snima najuspešniji audio zapis svog pevanja i šalje mi. Na kraju radnog dana, kada završim sa svim časovima preslušavam audio zapis i u najkraćem mogućem roku dajem učeniku nove smernice o tome na čemu dalje treba da radi. Na taj način, pored regularnih časova, mi ustvari zajedno radimo svakodnevno. Tu svoju metodu rada nazvala sam „24/7 ONLINE SINGING SUPPORT“. Za svakog ko želi nešto novo da nauči i da u nečemu napreduje, 24/7 podrška mentora je od neprocenjive vrednosti.

Pored svakodnevne podrške, učenik uvek ima mogućnost ponovnog preslušavanja časa jer se svi časovi snimaju. Zbog svega toga i odrasli i deca napreduju fantastičnom brzinom.“

DECA USVAJAJU NAJZDRAVIJE NAVIKE

Sanjin cilj  su zdrava i srećna deca kao i to da svakoj odrasloj osobi koja to želi omogući da nauči da peva.

„Presrećna sam kada majkama pomognem da njihovi osmogodišnjaci već u to doba nauče da na najzdraviji način dišu, stoje, sede, hodaju kao i da razviju svoj muzički sluh i kompletan govorni i pevački aparat. Usvajanje tih navika u detinjstvu određuje celokupan život i zdravstveno stanje deteta. Zajedno učimo da pravilno izgovaramo svaki glas, glas (slovo) „R“ je naš najčešći izazov koji rešavamo u roku od samo nekoliko dana.  Tada ne mogu da vam opišem ko je srećniji – roditelj ili dete.

Što se tiče mojih odraslih učenika, većina njih se danas samostalno bavi pevanjem  i ponosni su na sebe. I kada završe sa uzimanjem časova, uvek sam tu da ih posavetujem.

Mnogi danas misle da nemaju sluha i odustaju od svojih pevačkih snova. Pevanje je veoma zdravo i nije preporučljivo potisnuti želju za njim. „

Sanja se profesionalno bavi pevanjem već sedamnaest godina i završila je master akademske studije na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu. Radila je kao nastavnik Muzičke kulture u osnovnim školama u Beogradu i Jagodini i kao višegodišnji saradnik u nastavi na Fakultetu pedagoških nauka u Jagodini.

Za časove se možete prijaviti preko Vibera ili WhatsApp-a (069664387), putem mejl adrese ([email protected]) ili na fejsbuk stranici Online časovi pevanja sa Sanjom Trifunović Gerginov.

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime