U JAGODINI SE OTVARA PRVI PRIVATNI DOM ZA STARE U POMORAVLJU

1

U Jagodini će u narednih mesec dana biti otvoren prvi privatni Dom za stara lica i starije odrasle osobe „VERA“. Prema rečima vlasnice Doma, Jasmine Nikolić radi se o objektu sa 20 ležajeve od kojih 11 za visoko zavisne korisnike. Sobe su trokrevetne, dvokrevetne i četvorekrevtna.

dsc_8554

„Dom je smešten u objektu veličine 400 kvadrata, najsavremenije opremljenom. Na svakom spratu nalazi se kupatilo. Iza Doma nalazi se plac veličine sedam ari gde naši korisnici mogu da osmaraju i da se druže, a sve u mirnom i veoma lepom kraju grada na Budžinom brdu. Na placu se nalazi letnjikovac sa roštiljem. Imamo prostrani dnevni boravak sa trpezarijom. Usluge doma mogu koristiti odrsala lica od navršenih 26 i stara lica, starija od 65 godina“ kaže Nikolić.

dsc_8524

U Domu će biti uposleni socijalni radnici, negovatelji, medicinsko osoblje, kuvari.

dsc_8525

„Ovo je prvi privatni dom u Pomoravlju. Pobrinuli smo se da usluga bude na najvišem nivou. Ideja je da naš dom ne bude ni bolnica ni kolektivni smeštaj već jedno prijatno mesto za sve one koji imaju potrebu za ovakvom vrstom smeštaja. Zdravstvena zaštita biće obezbeđena ugovorom sa Domom zdravlja, lekar će dolaziti jednom nedeljno a po potrebi i češće“.

dsc_8533

Zvanično otvaranje Doma očekuje se do početka maja. Kontakt telefon je 035 88 35 666 i 064 224 6260

dsc_8551

Kontakt [email protected]

sajt: http://domvera035.rs/

Prethodni tekstOPLJAČKANA KLADIONICA U RIBARU
Sledeći tekstPSIHIČKI MALTRETIRAO OCA, SUPRUGU I DVE MALOLETNE ĆERKE

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime