U Jagodini potpisan sporazum o saradnji dela opozicionih stranaka i organizacija

0

U Jagodini je potpisan sporazum o saradnji između opozicionih stranaka i organizacija. Ovaj sporazum će potpisnike obavezivati da ni na koji način neće sarađivati sa vladajućim strankama, kao ni bilo kojim pripadajućim političkim satelitom, navode ove opozicione stranke u saopštenju medijima.

Potpisnici sporazuma su stranka Zajedno, Stranka slobode i pravde, Narodna stranka, Novo lice Srbije i grupa građana Za demokratsku Jagodinu.

„Ovaj sporazum obavezuje potpisnike na medjusobni dijalog i saradnju u smislu međusobnog uvažavanja i političkog nenapadanja. Podeljeni ne možemo da se suprotstavimo koruptivnom režimu, koji ne brine o državi i gradu, vec isključivo o profitu”, tvrde potpisnici. Vlast i njeni sateliti najčesće pozivaju na lažni patriotizam, umesto da se angažuju na rešavanju sistemskih problema i stvarnih problema građanki i građana, oni koriste govor mržnje, dele i samo zamajavaju praznim pričama. Sarađivaćemo i na način da se u javni život vrati etika, tolerancija, razumevanje, solidarnost, da se smanji ogromna nejednakost među stanovništvom. U medijima i javnosti podstiču se nasilje i revanšizam, govor mržnje i targetiranje. Sve više građana odlazi odavde, stoga je neophodno da se borimo zajedničkim snagama. Ovim putem pozivamo sve građanke i građane da nam se pridruže u ovoj borbi, jer nema ko drugi osim nas samih. Ne čekajmo da se promene dese same od sebe, jer neće”, kažu potpisnici.

 

Prethodni tekstDo preokreta u kretanju kamatnih stopa moglo bi da dođe sredinom naredne godine
Sledeći tekstUhapšen Jagodinac u Negotinu zbog krađe

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime