U JAGODINI POČELA VAKCINACIJA

1

U Jagodini je danas počela vakcinacija protiv kovida. Prvi pacijenti vakcinisani su u Domu zdravlja.

„Za danas će vakcinacija biti obavljena na našem prvom punktu u Domu zdravlja. Drugi punkt u hali sportova Jasa otvorićemonu zavisnosti od broja prijavljenih ali sve je spremno. Danas će svi biti vakcinisani kineskom vakcinom i zaista nije važno koja vakcina je bolja, najbolja je ona koje ima. Ono sto je svakom potrebno kad dodje da se vakcinise je zdravstvena knjižica i lična karta. Popunjava se kratki upitnik, pregled lekara a posle vakcinacije potrebno je da pacijent posedi oko 15 min čisto kako bismo videli da je sve u redu“ rekao je direktor Doma zdravlja u Jagodini, dr Darko Miletić.

„Kao što je direktor Doma zdravlja već istakao danas smo krenuli sa imunizacijom gradjana protiv virusa Kovid 19, vise od 200 gradjana starijih od 70 godina danas ce primiti Sinofarm kinesku vakcinu. Na samom početku želela bih da obavestim gradjane Jagodine da je grad na inicijativu predsednika Skupstine grada Jagodine Dragana Markovića Palme, oformio kol centar sa 6 brojeva telefona, u vidu podrske Ministarstvu zdravlja, Vladi Republike Srbije kada je u pitanju prijavljivanje gradjana za imunizaciju i kako bi gradjani odmah došli do svih informacija. Operativni plan vakcinacije protiv korona virusa je da se prvo vakcinišu stariji od 65 godina i gradjani sa hroničnim bolestima i zdravstvenin stanjem sa visokim rizikom. Pored punktova u Domu zdravlja sutra počinju sa radom i punktovi u Hali sportova Jassa, kako bi gradjan izbegli guzvu, a za sve gradjane koji su slabo pokretni ili nepokretni i nisu u stanju da dodju do navedenih mesta za vakcinaciju, organizovali smo zdravstvene ekipe koje će raditi na terenu i obići svakog gradjanina koji želi da se vakciniše. Grad Jagodina je tu da pomogne svojim gradjanima u svakom trenutku, tako je bilo i početkom prošle godine kada je na snagu stupilo vanredno stanje, policijski čas, gde je predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma sazvao krizni štab, gde je odmah oformljen kol centar gde su svi gradjani stariji od 65 godina sa malim penzijama i oni čija se deca ne nalaze na teritoriji grada Jagodine mogli da se obrate za pomoć gradu. Tada je podeljeno više od 6500 prehrambenih i higijenskih paketa, a za sve penzionere su obezbedjenja i taksi vozila kao i volonteri za vreme rane jutarnje kupovine od 4 do 7 časova i napomenula bih da su tom prilikom sredstva za pakete obezbedjenja od donatora.
I na kraju bih pozvala sve gradjane Jagodine koji zele da se vakcinišu da se obrate kol centru za sve potrebne informacije, kol centar ce raditi svakog dana od 8 do 20 h i gradjani mogu pozivati sledeće brojeve telefona: 244-763, 815-05-37, 815-05-38, 064/81-97-294, 064/81-97-295 i 064/81-97-296“ rekla je Marija Jovanović koja se novinarima obratila u ime gradske uprave.

Prethodni tekstPOČEO SA RADOM KOL CENTAR ZA PRIJAVE ZA VAKCINACIJU
Sledeći tekstPALMA: NEKA 2021. GODINA BUDE GODINA JEDINSTVA U SRBIJI

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime