MARKOVIĆ ODRŽAO PREDAVANJE MATURANTIMA POLITEHNIČKE ŠKOLE

2

U obrazovanju za preduzetnike u Srbiji malo je prakse i praktičnog rada i u tom smislu sistem obrazovanja bi trebalo menjati, ocenio je Dragan Marković Palma.

Govoreći u Jagodini najboljim učenicima, maturantima Politehničke škole iz Kragujevca, predvodjenih profesorom Petrom Stefanovićem, predsednik Skupštine grada Jagodine je kazao da bi „obrazovni sistem trebalo prilagoditi zanimanjima kojima bi mladi u budućnosti mogli da se bave“.

„Do kraja sledeće godine Jagodina planira da zaposliti 5.000 ljudi, a po stručnoj spremi nisu za to kvalifikovani“, rekao je Marković.

„Mi se trudimo da radnici koji treba da rade u fabrikama koje stranci otvaraju u Jagodini idu na prekvalifakacije i dokvalifikacije u zemlje odakle su investitori“, naveo je on.

Prema njegovim rečima, mora se voditi računa, jer ne mogu svi koji završe fakultete da rade u kancelarijama.

„Srbija mora da sačuva svoju pamet, da mladi, stručni ljudi ne odlaze u Evropu i svet bez povratka, a u tome je velika uloga i države i roditelja, da motivišu svoju decu i stvaraju im radne navike koje su veoma važne da bi se postao kvalitetan čovek i kompletna ličnost“, istakao je Marković.

„Biti privatni preduzetnik u Srbiji danas je mnogo teško“, rekao je Marković, koji je podsetio da je 36 godina u privatnom preduzetništvu.

Tanjug, B92

2 KOMENTARA

  1. Strašno. Marković govori o obrazovaju, a jedva završio osnovnu školu.
    Govori o odlivu mladih i školovanih ljudi, a upravo on ne pruža šansu takvima, već stranačkim poltronima i ljigama. Pa direktore i rukovodioce ne menja godinama, valjda su rođenjem stekli tu mogućnost.
    Govori o važnosti prakse, a on je praksu sticao kod Arkana, pa primenio ta znanja u svakodnevnom radu.
    Užas

  2. Odkad to u zemlji Srbiji treba da imas kvalifikaciju da bi dobio posao?I od kad vazi to pravilo da se ide na obuku u zemlju investitora kad ni to ne pomaze da radis normalno za sta su te obucili?Postave ti mediokritet za sefa ili direktora i svo tvoje znanje i obuka padaju u vodu.A onda nastane haos,kao u Dreksler Majeru,Andrei i ko zna gde sve jos…A nepismeni nam drze predavanja i cuvaju srpsku pamet umesto mladih koji odlaze preko…Sta reci…

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime