U JAGODINI GREJANJE POČELO RANIJE

0

Javno preduzeće Toplana Jagodina zbog niskih temperatura počela je ujutru i uveče grejanje 5.600 korisnika daljinskog grejanja u ovom gradu.

Grejanje je počelo osam dana pre zvaničnog početka sezone grejanja u Srbiji.

Grejanje je počelo 7. oktobra, ujutru i uveče, posle završenih toplih proba, rečeno je Tanjugu u Toplani.

Direktorica Toplane Nadežda Marković – Purić izjavila je ranije, ovog meseca, Tanjugu, da korisnici daljinskog grejanja u Jagodini, ove zime „mogu očekivati kvalitetnije grejanje i bez povećanja cene“.

Zahvaljujući danaciji Vlade Nemačke preko KFW banke od 1.181 milona evra, gasovodna mreža u gradu je gotovo u celosti rekonstruisana.

„Ove godine obavljen je remont u glavnoj Toplani, i to je ono što je najbitnije, i urađen remont 49 podstanica, koje su kompletno rekonstruisane, što je garancija da ćemo imati kvalitetno i dobro grejanje ove sezone“, rekla je Marković – Purić.

Obavljena je i rekonstrukcija toplovoda, kompletna zamena, za bivši Obrazovni centar i Osnovnu školu „Milan Mijalković“, koja je takođe veoma bitna jer je prošlih godina na toj lokaciji bilo desetak i više proboja tokom zime, dodala je ona.

Marković – Purić je istakla da ne očekujhe pvećanje cene grejanja koja je sada 96,62 dinara po kvadratnom metru za fizička lica i 241,47 dinara za pravna lica.

Osim stambenih objekata Toplana u Jagodini greje administrativni centar grada, školske, predškolske i socijalne ustanove, poslovni prostor firmi, ukupno 3.717.369 kvadratnih metara.

Tanjug

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime