U DESPOTOVCU SEDNICA IO FS POMORAVSKOG OKRUGA

0

U Despotovcu je u ne baš povljnim uslovima za rad (sednica održana u sali hotela ,,Resava“ i izlaganje komesara se gotovo nije čulo) prošlog četvrtka zasedao je Izvršni odbor FS Pomoravskog okruga. Ulogu predsedavajućeg preuzeo je Toplica Milojković, potpredsednik FS PO, umesto predsednika Dobrivoja Vukićevića, koji zbog bolesti nije mogao da prisustvuje sednici.

fs po

Članovi Izvršnog orbora (sednici prisustvovalo 9 od 13 čalnova) usvojili su izveštaje sa seminara za sudije i delegate odnosno trenere u ligama pod ingerencijom ovog Saveza, zatim predlog lista službenih lica. Lista delegata Okružne lige usvojena je sa 26 imena iako je predsednik Vukićević bio odlučan u stavu ,,da lista mora da se svede na 24 delegata odnosno uskladi sa propisima“.

Sednici u Despotivcu su prisustvovali komesari za takmičenje, odnosno delgiranje sudija kao i disciplinski sudija u ligama pod ingirencijom ovog Saveza.

Goran Dimitrijeviuć, komesar za takmičenje Okružne lige, istakao je da su smao dve utakmice registrovane službenim rezultatom od toga jedna: u Milivi prekinuta.

-Na osnovu dosadašnjeg toka takmičenja očekujem regularnu sezonu, posebno je naglasio Goran Dimitrijević.

Saša Vasić, komesar za delegiranje sudija Okružne lige, detaljno je obrazložio način svog rada koji se pokazao u dosadašnjem toku prvenstva kao veoma uspešan.

-Na listi sudija ove lige su i sudije egzekutori. Znam o kojim sudjama je reč i nijh neću delegirate na teže utakmice gde bi mogli da dodju do izražaja. Inače, sudije sam interno podelio u tri grupe i delegiraću ih prema težini utakmica. Od 40 sudija do sada nisam ni jednom delegirao samo Tamaru Nikolić iz Ćuprije. U dosadašnjem toku prvenstva najbolji utisak je ostavio Miloš Aleksić iz Paraćina, rekao je izmedju ostalog Saša Vasić, mada delove njegovog izlaganje bilo je zaista teško čuti.

Zoran Marjanović, član Izvršnog odbor FS PO iz Despotovca, zatražio je od komesara da dosledno primenjuju propise a ne selektivno odnosno u zavisnosti koji je klub u pitanju.

-Rad komesara treba pohvaliti jer su doprineli da regularnost takmičemnja u Okružnoj ligi bude na visokom nivou, zaključio je Toplica Milojković.

Iz izlaganja komesara za takmičenje Medjuopštinske lige – Sever Sime Simića iz Rekovca moglo se zaključiti da takmičenje u ovoj ligi teče bez većih problema. Slična je situacija i u grupi Jug ali o tome je govorio samo Slaviša Milanović, komesar za delegiranje sudija ove lige jer dr Ivan Božilović, komesar za takmičenje, nije prisustvovao sednici.

Života Stojadinović, komesar za takmičenje Okružne kadetske i pionirske lioge otkrio je podatak da Tekstilac iz Paraćina nema ni jednu mladju selekciju u takmičenju. Čak nije ni registrovao igrače za kadetsku ili pionirsku selekciju.

-Predlažem da ne budemo kruti u primeni propisa već da obavežemo Tekstilac da obezbedi jednu mladju selekciju koja bi se uključila u takmicenje na proleće i odigrala zaostale utakmice. Ukoliko Tekstilac to ne uradi, nema nam druge, nego da primenimo propise koji su jasni: seniorski tim Tekstilca mora biti iskljiučen iz daljeg takmičenja, predložio je Životin Ivanović, stručni saradnik u FS PO.

Toplica Milpojković se tom predlogu usprotivio ali je prilikom donošenja određenih zaključaka, ipak, bio za to da se Tekstilcu da šansa da prevazidje problem jer je teren tog kluba bio pod vodom i nije imao uslova za rad.

Z.M.

Izvršni odbor FSPO broji 13 članova i to:

Vukićević Dobrivoje, predsednik IO FSPO i FSPO iz Oparića

Janković Gora, potpredsednik IO FSPO iz Paraćina

Milojković Toplica, Potpredsednik IO FSPO iz Ćuprije

Simić Životije, potpredsednik IO FSPO iz Jagodine

Milanović Goran, član iz Jagodine

Milovanović Zoran, član iz Jagodine

Dimitrijević Vitomir, član iz Jagodine

Ilić Dragiša, član iz Ćuprije

Petrović Vladan, član iz Jagodine

Milojević Milan, član iz Paraćina

Stamenković Goran, član iz Paraćina

Marjanović Zoran, član iz Despotovca

Lazarević Milutin, član iz Svilajnca

 

Predsednik IO SSOS FSPO je Ilić Dragiša iz Ćuprije

 

Predsednik IO SOT FSPO je Petrović Vladan iz Jagodine

 

Predsednik Komisije za unapređenje sudija je Marjanović Zoran iz Despotovca

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime