U ĆUPRIJI UVEDENA VANREDNA SITUACIJA

2

Zbog povećanja broja zaraženih koronavirusom u opštini Ćuprija proglašena je vanredna situacija, odlučeno je na današnjoj sednici Štaba za vanredne situacije.

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje “Pomoravlje”, u Ćupriji je zaključno sa 14. novembrom registrovano 111 slučajeva infekcije, od 212 uzorkovanih i testiranih osoba. Od poslednjeg preseka, za jedan dan evidentirano je još 12 korona pozitivnih Ćupričana. Broj preminulih od početka meseca i dalje je tri. U periodu od 1. do 14. novembra u celom Pomoravskom okrugu uzorkovano je i testirano 1120 lica, od kojih 568 ima pozitivan nalaz, a od posledica bolesti preminule su 43 osobe. 

U Opštoj bolnici Ćuprija u ovom trenutku popunjeno je dve trećine kapaciteta. Prema rečima dr Ivana Milojevića, zamenika direktora ove ustanove, na bolničkom lečenju od kovida-19 nalazi se 68 pacijenata. Najviše ih je iz Svilajnca 26, njih 19 je iz Ćuprije, a ostatak čine pacijenti iz Rekovca, Despotovca, Jagodine i Paraćina. Dr Milojević navodi da je juče u kovid ambulanti obavljeno 39 pregleda, a danas do 15 časova pregledano je još 20 lica.

TV Pomoravlje

Prethodni tekstODLUKE POVODOM PROGLAŠENJA VANREDNE SITUACIJE U SVILAJNCU
Sledeći tekstU Jagodini još 27 inficiranih, za 24 sata u okrugu preminulo sedmoro

2 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime