U ĆUPRIJI PROMOCIJA ROMANA ANDRIJE TERZIĆA

0

U Ćupriji u sali PIO fonda, danas u 18 sati Andrija Terzić promovisaće knjigu „Preko puta – istina“.

Andrija Terzić rođen je u Užicu, 05. septembra 1980. Završio je Užičku gimnaziju (Prirodno-matematički smer). Studirao je Političke nauke. Nije ih završio, zbog nemirnog duha i strasti prema putovanjima. Objavio je roman “Preko puta – istina”, ispovednu prozu, sa kojim je obišao celu Srbiju, zemlje regiona, kao i zapad i sever Evrope na poziv kulturnih udruženja i saveza

andrija terzic1

Srba iz dijaspore. Promocija romana “Preko puta – istina“, u Užicu, 22. oktobra 2014.godine, okupila je oko 400 ljudi, Andrijinih sugrađana, prijatelja, saradnika, poštovalaca knjige. Te večeri Terzić potpisuje 192 romana i obara rekord po prodaji knjige, prve večeri predstavljanja. Na Međunarodnom sajmu knjiga u Beogradu 2014.godine, drugog dana, bio je najprodavaniji pisac. Za kratko vreme gostovao je i davao intervjue za sve srpske elektronske i pisane medije. Veliko interesovanje pokazali su i mediji regiona. Svoj roman je promovisao na Sedmom međunarodnom književnom festivalu „Dani prijatelja knjige“ u Rijeci i na Prvoj konferenciji kulturne mreže Jugoistočne Evrope u Zagrebu.

Pošlo mu je za rukom da sa debitanskim romanom za kratko vreme ustalasa književnu javnost i pređe granice Srbije, te posle Hrvatske predstavlja roman u Nemačkoj, u Frankfurtu. Odatle mu se otvara put za niz promocija i gostovanja koji su ga odveli na turneju po Švedskoj, ali i preko puta Evrope, u Kinu, gde je, u Pekingu, održana emotivna promocija i otvorena mogućnost saradnje na kineskom izdanju Terzićevog prvenca.

Napisao je preko sto eseja i kratkih priča. Takođe, piše poeziju u prozi. Terzić je prepoznatljiv po kratkim motivacionim i analitičnim mislima iz života, koje objavljuje na društvenim mrežama i na osnovu kojih je stekao veliki broj poštovalaca.

U rukama ima drugi roman koji čeka pravi trenutak za objavljivanje. U autorovom okruženju najavljen je kao budući besteseler, a prema prvim utiscima onih koji su došli do romana, neće ga mimoići ni najviše srpske književne nagrade, ukoliko autor odluči da ga ponudi javnosti u toku ove godine.

Politički neaktivan. Avanturista. Voli sport i dobre ljude.

Prethodni tekstRODITELJI MATURANATA ZABRINUTI, DA LI ĆE DECA MOĆI DA PREĐU GRANICU? NIKO SE NE OGLAŠAVA
Sledeći tekst„NOĆ ISTRAŽIVAČA“ U JAGODINI FENOMENALNO POSEĆENA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime