U BEOGRADU PROTEST PROTIV „BEOGRADA NA VODI“

0

U Beogradu je u toku protest građana protiv projekta „Beograd na vodi“ i današnjeg postavljanja kamena temeljca. Učesnici protesta „Ne da(vi)mo Beograd“ zaustavljeni su danas u Karađorđevoj ulici ispred hotela „Bristol“ odakle je zabranjen prolaz do Geozavoda gde je trebalo da počne protest protiv izgradnje „Beograda na vodi“, a u tom delu grada ulice su zatvorene za saobraćaj i prisutan je velik broj policijaca.

Za saobraćaj su zatvorene Karađorđeva ulica do Brankovog mosta, Gavrila Principa i okolne ulice koje vode ka mestu gde će danas biti položen kamen temeljac za izgradnju prve dve kule u okviru projekta „Beograd na vodi“.

NE DAVIMO BEOGRADUčesnici protesta stoje ispred dva prstena policijskog obezbeđenja i zvižde, duvaju u pištaljke, nose natpise i uzvikuju parole protiv projekta „Beograd na vodi“.  Oni nose natpise „Sendvič – brza hrana ili karakterna osobina“, „Ne davite Beograd, „Beograd na vodi – prevara“, „Lepo kradi ružno gradi – puno kradi malo gradi“.  NE DAVIMO BEOGRAD 3

Prvobitno je bilo najavljeno da će se učesnici protesta okupiti ispred zgrade Geozavoda, gde je smešteno preduzeće „Beograd na vodi“, a zatim poći u protestnu šetnju do mesta gde će bti postavljen kamen temeljac.

Organizatori su rekli da su na početku okupljanja privedene dve osobe.

Kamen temeljac za izgradnju dve kule danas popodne će postaviti premijer Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Upravnog odbora kompanije „Igl hils“ iz Ujedinjenih arapskih emirata Muhamed Alabar.

foto Tviter, internet, N1

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime