FAKULTET PEDAGOŠKIH NAUKA PROSLAVIO 23 GODINE – „U SLAVU JEZIKA I SLOBODE“

0

Povodom dana Fakultet pedagoških nauka u Jagodini počasne diplome ,,Narodni učitelj” i “Magister Humanitas“ danas su dodeljene književniku Milisavu Saviću i majstoru trube Dejanu Petroviću.

-Uzbuđen sam i počastvovan priznanjem. Ove godine sam dobio dosta priznanja i ovo je proslednje, dođe kao najlepše, rekao je Savić.

Predsednik Skupštine grada Jagodina Dragan Marković Palma najavio je da će grad pomoći oko formiranja studentskog kafea, gde će moći da se hrane ili druže između predavanja.

-Svih 1.100 studenata sa fakulteta bili su u organizaciji grada na putovanjima u Beču ove i proteklih godina. Sarađivali smo u adaptaciji zgrade fakulteta. Ponosimo se činjenicom da fakultet pohađaju studenti iz 49 gradova u Srbiji. Mi pomažemo adaptaciju Fakulteta pedagoških nauka. Do sada je 10 fabrika došlo u Jagodinu, a početkom sledeće godine dolazi još tri investitora, neću da najavljujem jer su mi već jednog ukrali. U Jagodini studenti i đaci ne plaćaju autobuski prevoz, rekao je Marković i čestitao studentima i profesorima Dan fakulteta i predstojeće praznike.

dan-fakulteta

Diploma ,,Narodnog učitelja“ dodeljuje za poseban doprinos razvoju obrazovanja i afirmaciju tog fakulteta. U obrazloženju stoji da se priznanje dodeljuje velikom piscu koji se nalazi u vrhu savremene srpske proze, a čiji je književni rad započeo u časopisu “Uzdanica“ koji objavljuje Fakultet, gde je Savić objavio dva svoja prva rada – dve pesme.

palma

U okviru svečane akademije pod nazivom “U SLAVU JEZIKA I SLOBODE“  dodeljene su zahvalnice zaslužnim pojedincima, nagrade najuspešnijim i diplome svršenim studentima. Nastupio je hor studenata i profesora, orkestar i folklorni ansambl Fakulteta.

Počasna diploma Narodnog učitelja prethodnih godina je dodeljena književnicima Dobrici Eriću i Slobodanu Rakitiću, slikaru i višegodišnjem dekanu Fakulteta pedagoških nauka u Jagodini, Sretku Divljanu, novinarima Živoradu Žiki Nikoliću i Nenadu Ristiću.

11

Počasna diploma “Magister Humanitas“ dodeljena je muzičaru Dejanu Petroviću, “ambasadoru srpske trube“, koji je na muzičkoj sceni poznat je po izvođenju srpske tradicionalne muzike, koju često kombinuje sa modernim elementima, stvarajući autentičnu interpretaciju. On je bio sprečen da  prisustvuje dodeli.

12
-Ove godine je pet naših saradnika odbranilo šest doktorskih disertacija. Fakultet je ove godine akreditovao i upisao na novi smer na master studijama Liderstvo u obazovanju. Interesovanje je bilo četiri puta veće od mogućnosti, a zahvaljujući sredstvima projketa nabavljena je nova informatička oprema u vrednosti 28 hiljada evra. Obnovljena je kompletna stolarija na zgradi posle četiri decenije. Petoro nastavnika držalo je predavanja na univerzitetima u Nemačkoj, Kipru i Portugaliji, a petoro studenata u narednom semestru imaće priliku da pohađaju nastavu i polažu ispite na tim fakultetima, a desetoro stunata obvaiće stručnurpaksu na fakultetu u Baji u Mađarskoj, kazala je dekanka Violeta Jovanović.

Zahvalnica

za ostvarene rezultate u nastavi i doprinos razvoju Fakulteta

prof.  dr Nadi Korać

Zahvalnica

za ostvarene rezultate u nastavi i doprinos razvoju Fakulteta

prof.  dr Branku Jovanoviću

Posebnu nagradu

za izuzetan doprinos afirmaciji Fakulteta

i unapređenje kvaliteta nastavih i vannastavnh aktivnosti

studentu Đorđu Bogdanoviću

Nagradu

– publikovanje autorske knjige Pogled na svet –

za uspeh u toku studija, doprinos afirmaciji Fakulteta

i umetnička postignuća

studentu Stefanu Ljubomiroviću

Fakultet pedagoških nauka u Jagodini je 2015. godine prvi put ustanovio Počasnu diplomu „Magister Humanitas“ za pedagoško delovanje i poseban doprinos razvoju kulture mladih i priznanje dodelio muzičaru, pesniku i romanopiscu Marku Šeliću Marčelu.

Jagodinski učitelji proslavio je 23 godine postojanja i rada fakulteta i  118 godina obrazovanja nastavnika i vaspitača.

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime