PALMA: HRVATSKA SE PITA U EU KAO KUĆNI SAVET U MEĐUNARODNOJ POLITICI

0

„ Hrvatska nije blokirala otvaranje poglavlja 26 u pregovorima Srbije sama, jer se ona u Evropskoj uniji ne pita ništa. Centralno pitanje je dokle Evropska unija misli da indirektno preko neke svoje članice blokira pristup Srbije Evropskoj uniji. Sa druge strane se od Srbije traže dobrosusedski odnosi sa Kosovom, koje nije država, niti će to ikada biti, a da ne govorim o skandalu sa ustaškom tablom u Jasenovcu i vređanju Srba i Srbije u slučaju čokolada iz naše zemlje“, kaže se u sapštenju predsednika Jedinstvene Srbije Dragana Markovića Palme i pita da li bi Evropska unija reagovala kada bi na ulazu u Aušvic Nemačka podigla tablu sa pozdravom Sieg Heil?
„ Dokaz da Hrvatska ne vuče takve poteze samostalno je činjenica da poglavlje 26, koje se odnosi na kulturu i obrazovanje, nema nikakve veze sa primedbama Hrvatske, a zvaničan stav Evropske unije je da pitanja koje pokreće Hrvatska, države rešavaju bilateralno, a ne na nivou Unije“ , ukazuje Marković.
„ Jedinstvena Srbija je još kada je Hrvatska u migrantskoj krizi blokirala granicu sa Srbijom, istakla da Hrvatska tako nešto ne radi sama, već pod pokroviteljstvom Evropske unije. Na taj način Evropska unija pokazuje svoje pravo lice i naša adresa nije Zagreb, već Brisel, jer se Hrvatska u Evropskoj uniji pita kao kućni savet u međunarodnoj politici.
Evropska unija ne treba da blokira Srbiju koja sve svoje obaveze izvršava i ponaša se najtolerantnije i odgovorno prema nacionalnim manjinama i migrantima i svojim komšijama, već treba da kažnjava one koje se ponašaju profašistički i proustaški, a to je Hrvatska“ zaključio je Marković.

Prethodni tekst„NOĆ BOGOVA“ 25.DECEMBRA U KULTURNOM CENTRU
Sledeći tekstFAKULTET PEDAGOŠKIH NAUKA PROSLAVIO 23 GODINE – „U SLAVU JEZIKA I SLOBODE“

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime