Tužilaštvo za organizovani kriminal preuzelo slučaj Milana Pantića

0

Tužilaštvo za organizovani kriminal potvrdilo je za Insajder, da im je ponovo dostavljen predmet formiran povodom ubistva jagodinskog novinara Milana Pantića.

Juče su udruženje novinara Srbije i predsednik Komisije za istraživanje ubistava novinara Veran Matić, saopštili da imaju usmena saznanja da je ovaj predmet posle 21 godine preuzelo tužilaštvo za organizovani kriminal.

U odgovoru na pitanja Insajdera to tužilaštvo navodi da im je krajem juna Više javno tužilaštvo u Jagodini, po drugi put, dostavilo spise predmeta protiv nepoznatih izvršilaca u vezi sa ubistvom Milana Pantića.

Tužilaštvo za organizovani kriminal sada razmatra spise dostavljenog predmeta i obimnu dokumentaciju, radi ocene postojanja osnova sumnje za zasnivanje nadležnosti Tužilaštva za organizovani kriminal. Ključno pitanje je da li su osnovani navodi da su izvršioci ovog krivičnog dela ubistvo delovali kao organizovana kriminalna grupa.

Prošle godine je tužilaštvo za organizovani kriminal nakon razmatranja predmeta saopštilo da nema osnova da preuzme predmet, jer nije utvrđeno da postoje osnovane sumnje da je delo izvršeno od strane organizovane kriminalne grupe.

A, početkom juna ove godine i međunarodna federacija novinara usvojila je rezoluciju kojom traži da se u ovom slučaju radi efikasnije i da se angažuje upravo tužilaštvo za organizovani kriminal.

Izvor: Insajder

Prethodni tekstMesara predsednika opštine Paraćin duguje dva miliona dinara za porez
Sledeći tekstPriveden Makedonac sa heroinom

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime