Mesara predsednika opštine Paraćin duguje dva miliona dinara za porez

0

Mesarsko trgovinska radnja “Kobasičko”, u vlasništvu predsednika opštine Paraćin Vladimira Milićevića, u blokadi je za 2,4 miliona dinara.

Na ovom portalu može se pronaći 17 rešenja koje je donela Filijala Poreske uprave u Jagodini, a po nalogu Narodne banke Srbije, da se “Kobasičku” zabrani raspolaganje novčanim sredstvima zbog neisplaćenh dugova.

Poslednje rešenje je od 26. oktobra 2022. godine.

Potvrda o dugovanju ove preduzetničke radnje javno je dostupna i na sajtu Narodne banke Srbije, na kome se vidi da je račun Mesarsko trgovinske radnje “Kobasičko” u blokadi od 13. decembra 2021. godine, znači skoro 11 meseci.

Ova preduzetnička radnja je u blokadi bila i dva dana tokom 2020. i u nekoliko navrata 2021., a neprekidna blokada od decembra prošle godine traje 316 dana.

Proverom matičnog broja radnje na sajtu Agencije za privredne registre, lako je ustanoviti da njen vlasnik zaista i jeste predsednik opštine Paraćin Vladimir Milićević.

On je za poslovođu radnje u oktobru 2020. godine, mesec dana posle izbora za mesto predsednika Opštine, postavio svog oca Marka Milićevića, budući da po Zakonu o sprečavanju korupcije javni funkcioner, čija funkcija zahteva rad sa punim radnim vremenom, ne može da obavlja drugi posao ili delatnost.

Međutim, po rečima Saše Paunovića, bivšeg predsednika opštine Paraćin, sada odbornika u opštinskoj Skupštini, koji je prvi došao do saznanja o dugovanju Milićivićeve radnje, postavljanje oca za poslovođu ne predstavlja odustajanje od obavljanja delatnosti.

– Pitanje je kako je predsednik Opštine i dalje vlasnik aktivne radnje, dok je na javnoj funkciji, jer preduzetništvo jeste druga delatnost. Takođe, pošto je reč o preduzetniku, a ne o preduzeću, ovaj dug predstavlja lično opterećenje Milićevića. Dakle ne može da ode u stečaj kao preduzeće, već odgovara ličnom imovinom i naplaćivaće se tako što će se predsedniku Opštine odbijati od plate, objašnjava Paunović.

Izvor Danas

Prethodni tekstToplana u Jagodini – sinoć pušteno grejanje
Sledeći tekstTužilaštvo za organizovani kriminal preuzelo slučaj Milana Pantića

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime