Tužilaštvo u Paraćinu podiglo optužni predlog protiv majke koja je odvela dete u inostranstvo bez saglasnosti oca

0

Posle pisanja Infocentrale o slučaju Milana Ramadanovića koji godinama ne viđa sina jer ga je, kako kaže bivša supruga odvela u Francusku, ova priča dobija novi tok.

„Tužilaštvo u Paraćinu je konačno posle četiri godine pokrenulo stvari sa mrtve tačke i podiglo optužni predlog protiv S.I. zbog dva krivčna dela oduzimanja deteta. Ovo je velika vest za mog klijenta“ kaže advokat Ramadanovića, Dušan Gašić.

Milan Ramadanović iz Ćuprije četiri godine vodi bitku da vidi svoje dete. Dečaka je majka, inače zakonski staralac odvela u Francusku. Otac, kako tvrdi ne može da mu čestita rodjendan, ne vidja ga ni za raspuste i smatra da bi pravosudni organi u Paraćinu trebalo da raspišu poternicu za njom. Ramadanović kaže da su očevi često žrtve nasilja, ali da se to u javnosti ne vidi.

„Osnovno javno tužilaštvo u Paraćinu godinama je razvlačilo slučaj, zbog čega – to ne znam. Sa detetom nemam nikakav kontakt iako to nije bila ni moja ni detetova želja. Ja nisam dao saglasnost da dete ode i živi u Parizu i čak je to konstatovao i francuski sud“ kaže Ramadanović.

(Tekst je nastao realizacijom projekta „Paraćin iz svakog ugla“ koji sufinansira opština Paraćin)

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime