TURCI UPLATILI 30 MILIONA ZA ŠTOFARU

0

Srpska firma sa turskim vlasnicima, registrovana u Beogradu, uplatila je 30 miliona dinara kao depozit za kupovinu kompletne opreme i objekata Štofare u Paraćinu. Ukoliko u roku od devedeset dana uplati ostatak od 108 miliona dinara, za koliko je Štofara prodata, biće sklopljen ugovor, a bivši radnici Štofare koji imaju rešenja dobiće 12 minimalaca i uplaćen staž za dve godine. Ukoliko iz nekog razloga ova firma odustane od kupovine, depozit neće biti vraćen.

Radi se preduzeću „FISEK International“.

„Prvo ide kompletna uplata pa sklapanje ugovora, nakon toga sud donosi rešenje o glavnoj deobi. Od novca u iznosu od 108 miliona bili bi namireni svi poverioci a zatim i isplata radnika“ kaže stečajni upravnik Saša Jovanović

Suma za koju je fabrika kupljena bila je manja nego ona u javnom nadmetanju. Početna cena bila je 144 miliona ali se niko nije javio. Nije poznato da li će Turci pokrenuti proizvodnju u Štofari.

Štofara je sa proizvodnjom prestala 2009. godine. Deo nekadašnjeg giganta Industrije tekstila „Branko Krsmanović“ koja je svojevremeno zapošljavala 2.000 do 3.000 radnika, kupila je italijanska firma „Dale karbonare“, koja ju je zatim prodala poljskoj firmi „Tepisat“.

Infocentrala, foto Kurir, Beta

Prethodni tekstJAGODINA SE OPROSTILA OD CAKANA
Sledeći tekstPARTIZAN ČEKA JAGODINU

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime