TRIATLONAC MESEC DANA U BOLNICI, STUPIO U ŠTRAJK GLADJU

0

Marko Jovičić je na svom Instagram nalogu podelio da stupa u štrajk glađu, pošto već deset dana čeka da bude testiran posle terapije u kovid bolnici VMC Karaburma. On za Nova.rs kaže da ne želi da napusti tu bolnicu na sopstvenu odgovornost, kako tvrdi da mu je ponuđeno, pošto ne želi da rizikuje da mu se zdravstveno stanje pogorša i da mora ponovo da prođe kroz „agoniju“ koju je prošao pre hospitalizacije.

“Jutros sam stupio u štrajk glađu, i mislim da je ovo prevršilo svaku meru. Želim da dobijem rezultate testa, bili oni pozitivni ili negativni i da znam šta se dešava i da li  treba i dalje da budem hospitalizovan ili da idem kući”, rekao je Marko Jovičić.

“Danas se navršilo 30 dana od kada sam osetio prvi simptom kovida, i 20 dana od kada sam hospitalizovan na VMC Karaburma. Pre nego što sam konačno smešten u bolnicu, morao sam da čekam 10 dana na prve rezultate testiranja iz kovid ambulante na Čukarici, da bi potom dobio uput za rendgen na Infektivnoj klinici, odakle su me poslali kući sa tri hemomicina i obrazloženjem da nisam pacijent za njih.

Za par dana mi se toliko pogoršalo stanje, ali nisam hteo da čekam ponovo u Infektivnoj, već sam sve analize obavio sam, i kada je  pulmolog iz privatne bolnice rekao je da je potrebna hitna hospitalizacija, konačno sam, posle čekanja koje je trajalo 10 i po sati konačno primljen na VMC Karaburma”, priča Marko Jovičić.

Hospitalizovan je u 2 ujutru 28. juna, da bi posle 8 do 9 dana bio prebačen  u objekat za pacijente sa lakšim simptomima.

“Pre nego što su me prebacili, komandant objekta  me je pitao – pošto se dobro osećam i da ne bi čekao rezultate –  da li želim da na sopstvenu odgovornost odem na kućno lečenje. Odbio sam, pošto sam imao priliku da vidim šta se dešava sa drugarom sa kojim sam primljen, a koji je u to vreme bio u šok sobi, intubiran, i na respiratoru. On je kasnije preminuo”, potresen je i dalje Marko.

“Pošto sam odbio ponudu da odem iz bolnice,  prebacili su me u objekat za pacijente sa blažim simpromima, i konačno sam testiran. Ono što se desilo je, međutim, da ni posle deset dana nisam dobio nikakav rezultat, a rečeno mi je da neće ni stići jer je, po svoj prilici, “izgubljen”, i da sam prvi na redu za ponovno testiranje, što se do danas nije desilo.

Zato sam od jutros sam u štrajku glađu dok ne dobijem rezultat i ne budem znao šta mi se dešava. Ne želim da napustim ovu zdravstvenu ustanovu, jer ukoliko se moje zdravstveno stanje pogorša, znam vrlo dobro kakva je muka doći do bolničke sobe i bolničkog kreveta, a i želim da se obave sve potrebne analize, od PCR testa do krvne slike i rendgena pluća”, rekao je Marko Jovičić za Nova.rs.

Stekao je, kaže, utisak, da ne postoji nikakav red ni redosled kada je reč o testiranju u VMC Karaburma, kao i da se ispostavilo da rezultati testova poslatih u laboratoriju “Vatreno oko” – među kojima i njegov – još nisu stigli i najverovatnije su “zagubljeni”, dok su njegovi cimeri, čiji su testovi “završili” u Batajnici, već otišli kući u samoizolaciju.

Nova.rs

 

Prethodni tekstU PARAĆINU PREMINULA JEDNA OSOBA
Sledeći tekstPODACI O BROJU NOVOINFICIRANIH U POMORAVLJU

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime