Traktor – opasnost u saobraćaju?

0

Na putu Senje-Ćuprija došlo je do saobraćajne nesreće u kojoj je putničko vozilo, prema rečima očevidaca, naletelo na neosvetljen traktor. Ovo je jedna u nizu saobraćajnih nesreća u kojima je učesnik u saobraćaju – traktor. Godišnje se desi više od 700 saobraćajnih nesreća u kojima učestvuju poljoprivredne mašine

Sudeći po fotografiji, objavljenoj na Viber grupi Stop 035, udes je bio stravičan, jer je traktor prevrnut, a putničko vozilo sletelo s puta u jarak, prenose Novosti. 

Ovakve nesreće veoma su česte u vreme obavljanja poljoprivrednih radova, jer mnogi traktori nemaju adekvatnu saobraćajnu signalizaciju za vožnju regionalnim putevima.

Samo mesec dana ranije uhapšen je D. J. (32) iz okoline Jagodine kada je poginula 67-godišnja žena, a tri osobe, među kojima dvoje dece povređeno.

On se sumnjiči da je upravljajući „golfom“ naleteo na traktor u čijoj korpi se prevozila 67-godišnja žena koja je od zadobijenih povreda preminula na licu mesta, a vozač traktora i dvoje dece koji su bili u kabini pored njega zadobili su lakše povrede.

Traktori zbog male brzine, ali i zbog činjenice da često vuku preopterećene prikolice, predstavljaju veliku opasnost. A kada na sve to dodamo njihovu slabu ili nikakvu osvetljenost onda dobijamo „recept za katastrofu“.

Zato je veoma bitno da vozači drugih, bržih učesnika u saobraćaju poštuju ograničenja brzine uz povećanje pažnje.

Prema podacima Agencije za bezbednost saobraćaja, koji prenosi portal Polovni automobili, najveći broj poginulih vozača i putnika u/na traktorima zabeležen je u periodu od aprila do novembra meseca. I to u popodnevnim časovima – između 15:00 i 19:00 časova.

Foto:Viber grupa Stop 035

Prethodni tekstPreminuo poznati novinar, dugogodišnji dopisnik Tanjuga – Dušan Aničić
Sledeći tekstZemljotes magnitude 3,9 pogodio Kragujevac, ljuljalo se i u Jagodini

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime