TERMOELEKTRANA OSTAJE BEZ DIREKTORA

9

Od 1.juna privredna društva „Elektroprivrede Srbije“ prestaju da postoje. Kako je rekao premijer Aleksandar Vučič najmanje 300 direktora EPS-a ostaće bez direktorske fotelje. Termoelektrana Svilajnac jedna jeod njih, a TENT će voditi Glavni inženjer

Kako je rečeno na Kolegijumu TE „Morava“Svilajnac , od 1.juna sve zajedničke službe biće direktno povezane sa Beogradom.

„Od ovog datuma u TENT-u će postojati tehnički direktor za koga su vezani svi ogranci. Tehnički direktor u ovom preduzeću biće Glavni inženjer“ navodi se u zapisniku sa Kolegijuma TENT-a.

Posao smanjenja ogromnog broja direktora EPS-a već je počeo širom Srbije. Novom organizacionom šemom EPS – a koja se primenjuje od ponedeljka, smanjen je broj sektora sa 65 na 35, čime su ukinute čak 43 direktorske funkcije.

– Prva faza programa reorganizacije predviđa da sva privredna društva za proizvodnju uglja i električne energije budu integrisana u JP EPS, osnivanje jednog privrednog društva za distribuciju električne energije u kojem će biti sva dosadašnja privredna društva za distribuciju – naglašavaju u EPS. – Na taj način umesto dosadašnjeg organizovanja kroz 13 pravnih subjekata sistem će funkcionisati sa tri pravna subjekta.

U saopštenju se navodi i da je programom reorganizacije EPS predviđeno da do 1. jula 2016. godine, EPS postane akcionarsko društvo.

PORED 600 DIREKTORA I NJIHOVO OSOBLJE

Nije reč samo o 600 direktora, zamenika, pomoćnika ili rukovodilaca sektora, već i službenim automobila, sekretaricama itd. Ovo važi za svako od 13 privrednih društava.

EPS zapošljava više od 33.000 ljudi, u Direkciji i 13 privrednih društava, a sa tri javna preduzeća na KiM više od 36.000. EPS ima predsednika Nadzornog odbora, generalnog direktora, zamenika generalnog direktora i direktore zajedničkih funkcija – odnosa sa javnošću, interne revizije i kontrole poslovnog sistema i upravljanja ljudskim resursima. Zatim, tu su i 11 direkcija i još tri sektora.

izvor Naše novine

 

 

 

Prethodni tekstKOŠARKA: DRAGANA PRIGRLILA PEHAR
Sledeći tekstZAJEČARSKI PROTEST U 17 SATI!

9 KOMENTARA

  1. Dobro je , dobro za decu da se prekine agonija .Za nesto manje od 2 godine mnogo je dece railo na po 1do 2 meseca pod ugovorom na elektrani i svima je obecan posao za stalno . Nada i obmana „gladnih“ Svilajncana u zamenu za razno ce napokon biti prekinuta .

  2. ma bitno je da nas pera i dalje vodi…sve ostalo je nbebitno..kakvi bidža, crni,. maja, sve do ne vredi nista…pera je car…samo napred

  3. Manimo se unutar stranackih prepucavanja.
    I prestanite sa obmanjivanjem naroda laznim obecanjima o zaposljavanju na TE Morava kad je sad i dokazano da gospodja direktorica to vise nece biti.

  4. Veoma objektivno,bas centrala,cak nema ni pokusaja da se sakrije da samo jedna osoba pise ove komentare,po interpunkciji se vidi…,koliko placa PERA CAR gospodjo,uzimate u usta par preostalih postenih ljudi u Svilajncu,ne valja vam to,krvave su to pare…

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime