TELEGRAF: ISKASAPLJENA PARAĆINKA TOKOM CARSKOG REZA!

0

Sonja Miladinović (36) iz okoline Paraćina umrla je 17. februara nakon tri meseca bezuspešnog lečenja na VMA. Tu je prebačena u teškom stanju posle carskog reza u Ćupriji obavljenog 14. novembra prošle godine.

Majka troje dece, Sonja Miladinović iz sela Raševica kod Paraćina, preminula je 17. februara na VMA u Beogradu, gde je hitno prevezena iz ćuprijske bolnice nakon carskog reza obavljenog 14. novembra prošle godine, piše Telegraf.

Sve vreme, oko tri meseca, lekari su pokušavali da je spasu, a nesrećna žena preživela je više operacija kojima su sanirane teške povrede bešike, uretera, creva… Sonja nije izdržala. Ostavila je iza sebe troje dece,od kojih najmlađa Lena ima samo tri meseca, a njen suprug Vladan, ogorčen, najavljuje tužbu protiv Opšte bolnice u Ćupriji.

Suprug kaže da je na zakazan carski rez Sonja otišla zdrava.
– Išla je tokom trudnoće redovno na kontrole i nikakvih zdravstvenih problema nije imala. Već je dvoje dece donela na svet carskim rezom, a tako je trebalo da se porodi i ovaj put. Međutim, Sonja je u sali ostala više sati, teško je iskrvarila. Umesto da se probudi i raduje ćerki, smeštena je u šok sobu i dva dana kasnije u kritičnom stanju prevezena je na VMA – kaže on.

Tek u Beogradu i iz medicinske dokumentacije Miladinović je saznao šta se tokom carskog reza dogodilo.
– Mojoj supruzi su tokom operacije bukvalno posečeni i povređeni trbušni organi. Zbog obimnog krvarenja izvađeni su joj materica i jajnici, a kasnije sam čuo da su joj isečeni i ureteri, bešika, creva… To je strahota šta joj je urađeno tokom tog carskog reza! U Beogradu su je već sutradan nakon prijema ponovo operisali, pa zatim još jednom. Za tri meseca imala je više operacija, ali je dobila visoku temeperaturu. Iako su je neprekidno nadgledali i bila je pod terapijom, dobila je nekrozu, pa sepsu, preživela plućnu emboliju… Nije moja Sonja mogla da se izbori. Umrla je 17. februara baš kada sam pomislio da je počela da se oporavlja – još u šoku govori suprug.

U obimnoj medicinskoj dokumentaciji sa VMA piše, između ostalog, da je pacijentkinja primljena 16. novembra prošle godine u hemoragičnom šoku u teškom opštem stanju. Zbog komplikacija tokom carskog reza uklonjeni su joj još tamo materica i jajnici i tom prilikom presečena su joj oba uretera, povređena joj je bešika na dva mesta i tanko i debelo crevo…

Na VMA je reanimirana, dva puta joj je rađena revizija rane, a kasnije je operisano u više navrata i nekrozno tkivo na potkolenici sa kojim je pacijentkinja primljena u tu ustanovu!
Nesrećnoj ženi je pozlilo 17. februara oko 14 sati, a lekari su sat i po bezuspešno pokušavali da je reanimiraju.

Vladan Miladinović je nakon obdukcije preuzeo telo supruge i ona će biti sahranjena u subotu, piše “Telegraf”.

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime