TANJA SLALA SMS SOCIJALNIM RADNICIMA: UMREĆU BEZ SVOG DETETA!

0

U Centru za socijalni rad u Svilajncu u neverici su kako se završila priča porodice Mahmud – Lakić. Neki od njih ni sada, pošto je majka osmomesečne bebe Anje koja je u Beogradu pronađena mrtva u najlonskoj kesi, saslušana zbog ubistva deteta, ne veruju da je ona to mogla da uradi.

„Ja ne verujem da je ona ubila dete. Non stop gledam poruke koje mi je slala pošto sam kao socijalni radnik bio nadležan u ovom slučaju. Poruke su prepune ljubavi za bebu, za obe devojčice. Tanja i Plasid su imali probleme u braku u poslednjem periodu. Sve što se dešavalo bilo je između njih, nije imalo nikakve veze sa detetom. Svađali su se, ona je bila izrazito ljubormona. Želela je da on provodi više vremena sa njom i bebom, a on s obzirom da je vlasnik fabrike, bio je često odsutan. Imala je nastupe besa kada ga je napadala i fizički. Onda bi on taj napad prijavio policiji, posebno je naglašavao da se boji da će povrediti dete jer ga je udarala dok je držala bebu. Po službenoj dužnosti za nasilje u porodici, mi smo sa policijom izlazili na teren. Zaticali smo ih u svađi, ali dete nikada nije bilo ugroženo. Beba je bila lepo čuvana, negovana“ priča jedan od socijalnih radnika koji je insistirao na anonimnosti.

71

U toku razgovora sa novinarima Infocentrale, socijalni radnik se nekoliko puta rasplakao i rekao da mnogo žali za bebom koja je bila ljupka i umiljata, mirna.

„Imali su sve uslove. On je po venčanju napravio lepu, novu kuću, plaćao je kućnu pomoćnicu koja je bila i bebisiterka. Tanja je svakog drugog vikenda išla za Beograd gde je viđala ćerku iz prvog braka. Dete iz prvog brata dato je ocu na čuvanje, to je bilo mišljenje beogradskog Centra za socijalni rad, mi smo smatrali da treba da bude dato majci. Plasid je govorio da je Tanja narkomanka, ali ona je to odbacivala rečima da se pre četiri godine izlečila“.

Radnik Centra za socijalni rad u Svilajncu smatrao je da je Tanja brižna majka.

„Jednog vikenda otišla je po ćerku iz prvog braka, slala mi je poruke da je komšinica čula da beba kod kuće plače pa je molila da intervenišemo, da vidimo o čemu se radi. Pisala je „Ja ću da umrem bez svog deteta“. Jednom prilikom Plasid ju je prijavio da mu je ukrala kola, otišla i ostavila bebu. Zvala nas je da ga pritiskamo da joj uplati novac za gorivo. Ali bez deteta nije mogla. Ja ne verujem u to da je ona mogla da ubije dete, nikako“ kaže izvor Infocentrale.

Centar i policija intervenisali su nekoliko puta, jednom prilikom je polupala sve stvari po kući.

„Oni su neposredno pre tragedije odlučili da se razvedu. Bili su u Centru, posle toga su ih videli da s detetom sede u poslastičarnici, mislili smo da su se pomirili i da je sada sve u redu. Ponavljam, prema našoj proceni, dete nije bilo ugroženo“ dodaje radnik svilajnačkog Centra koji je želeo da ostane anoniman.

Protiv Tanje L. M. (37) iz Svilajnca pokrenuta je istraga zbog sumnje da je ubila svoju osmomesečnu bebu Anju. Ona je juče iz psihijatrijske bolnice „Laza Lazarević“ privedena na saslušanje u Više javno tužilaštvo, gde se branila ćutanjem, a nakon ispitivanja određen joj je pritvor do 30 dana.

Kako saznajemo, Tanja L. M. delovala je izgubljeno i potreseno. Sumnja se da je Tanja u nervnom rastrojstvu usmrtila svoju ćerkicu, a potom je upakovala u najlonsku kesu, pa stavila na terasu u kantu za đubre, prenose beogradski mediji.

Majka je mesecima ostavljala čudne poruke na Fejsbuku , o tome možete pročitati ovde 

 

Prethodni tekstOBAVEZAN ALKOTEST
Sledeći tekstOTAC ŽALI ZA BEBOM

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime