TADIĆ: VUKIĆEVA IZJAVA JE ČISTA LAŽ!

0

Lider SDS rekao je u Kažiprstu B92 da mu je tokom karijere „smetalo da bude u koaliciji sa brojnim političarima“, ali i da je to bila obaveza prema građanima.

„Kada se formirala ta koalicija, da sam se ja kao predsednik na neki način umešao u istragu (o Raduloviću prim. nov), obavestio o tome Dačića ili ga isključio, izvršio bih krivično delo“, rekao je Tadić.

Tadić je rekao da nikada nije video snimke koje je juče objavio KRIK, na kojima se vide tadašnji ministar policije Ivica Dačić i neki njegovi saradnici na sastancima sa Rodoljubom Radulovićem, koji je osuđen za šverc kokaina.

„Moram da istaknem da nije vrh MUP-a samo kabinet ministra, već su tu i direktor policije i drugi direktori koji su radili svoj posao u skladu sa zakonom dok sam bio na čelu države. Snimke nisam video, ali sam obavešten o tim sastancima redovnom procedurom početkom 2009. godine. Nadležnim institucijama sam kao predsednik republike i Saveta za nacionalnu bezbednost rekao da rade svoj posao“, rekao je Tadić.

Tadić je rekao i da u tom periodu niko nije pravio dosijee, već da su se sve istrage sporovodile u skladu sa međunarodnim i domaćim zakonima.

„Niko nije prisluškivan bez ovlašćenja nadležnih institucija, bili smo društvo bez političkih dosijea, dobili smo status slobodnog društva, jer su međunarodne bezbednosne institucije kontrolisale šta se dešava. Danas to nije tako, danas ljudi govore šapatom“, rekao je Tadić.

On je rekao da ne želi da učestvuje u pravljenju spekulacija i odbacio je tvrdnje poslanika SPS Vanje Vukića da je objavljivanje snimaka „ucenjivački metod DS“, kao i da mu je neko od demokrata rekao da je „sređeno da Tužilaštvo ne dira taj slučaj“.

„Vukićeva izjava je čista laž. Mislim da insinuira na Miodraga Rakića, što je nešto najsramnije što se može, ali to je moralni aparat SPS. Sa Dačićem o tom slučaju nikada nisam razgovarao i spreman sam da idem i na detektor laži. Siguran sam da Rakić nikoga nije ucenjivao, a niko drugi iz DS nije imao uvid u to, jer je samo Rakić bio nadležan“, rekao je Tadić.

Lider SDS je rekao i da je dobio podatke o klanu Darka Šarića krajem 2008. i početkom 2009. godine, od međunarodnih obaveštajnih agencija i da srpska policija nije bila uključena u operaciju, „iako je Dačić policiji pripisivao i te rezultate“.

„Međunarodne obaveštajne agencije su kontaktirale našu agenciju, a ne policiju, pa ni ministra“, rekao je Tadić.

Takođe, on je naveo da mu nisu jasne i da su izlišne Dačićeve reakcije na to da je „sniman“, jer predmet praćenja nije bio on, već Radulović.

B92  foto Predrag Mitić

Prethodni tekstPOGLEDAJTE I LAJKUJTE FUN PAGE IVONE MILOVANOVIĆ! JAGODINSKA MERILIN MONRO POKUPILA SIMPATIJE SA SVIH STRANA
Sledeći tekstSUTRA, POSEBNO UVEČE – KIŠA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime