SVILAJNAC VRAĆA MLADE U GRAD, PRIRODNJAČKI CENTAR POSETILO 30.000 LJUDI

0

Prirodnjački centar u Svilajncu godinu je završio sa 30.000 posetilaca, rekla je za Infocentralu direktorka ove ustanove, Irena Dubravac. Ona se iz Beograda vratila u svoj rodni grad i smatra to odličnim potezom

„S obzirom da je Prirodnjački centar radio samo šest meseci, to je fantastičan broj. Očekujemo da ova godina bude neuporediva s prethodnom i veliki uspeh. Inače, počeli smo od prvog dana nove godine, učestvovali smo u Ulici otvorenog srca gde je par hiljada ljudi prošlo i fotografisalo se sa našim dinosaurusima. Spremamo se za prolećni deo ekskurzija koje su već ugovorene. Otvaranje sezone treba da počne sa Festivalom nauke početkom marta, a za naredni mesec spremamo ekskluzivnu izložbu koju još uvek nećemo da otkrivamo, biće to iznenađenje.

3

Sa dolaskom lepšeg vremena Prirodnjački centar otvoriće sezonu dečje igraonice i restorana, kao i letnje bašte.

„Prošle godine smo podneli dokumentaciju kod resornog ministarstva, planove imamo, samo čekamo sredstva. Svijalnac je poznat kao region koji ima veliku dijasporu. Oni koji dođu ostanu veoma iznenađeni jer prevazilazimo njihova očekivanja. Deci je najzanimljiviji zabavni park sa preko 20 replika dinosaurusa. Deci je najzanimljivji presek zemlje i naravno dinosaurusi. Nadamo se da će naši posetioci moći da vide predstavu sa kojom smo gostovali na Trgu bajki „Maksina i Sofina laboratorija“ gde će deca moći da vide brojne eksperimente i da u njima učestvuju. Tako priblažavmo nauku deci“ kaže Irena Dubravac.

Mlada direktorka ove zahtevne ustanove vratila se iz Beograda u Svilajnac i rešila da da šansu rodnom gradu, što je bio dobar potez. Ona kaže da se Svilajnac razvija velikom brzinom.

„Ja sam pune četiri godine u Svilajncu, od samog početka rada na Prirodnjačkom centru, koji je otvoren tek prošle godine. U januaru četiri godine ranije, imenovana sam na mesto direktora. Bilo je i lepih i teških stvari, jedino je važno da smo uspeli da otvorimo centar i da ko god bude vodio ovu ustanovu, ona će raditi uspešno. Ja verujem da je uvek bolje vratiti se u svoj grad jer među svojim ljudima i kritika i pohvala imaju pravu težinu. Dobro je što Svilajnac vraća mlade i sam slogan Prirodnjačkog centra „Prošlost ima svetlu budućnost“ govori tome u prilog“ dodala je ona.

Prirodnjački centra nalazi se u Svilajncu na 100 km od Beograda. Njihova web adresa je www.prirodnjackicentar.rs

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime