SVILAJNAC REKONSTRUISAO JOŠ JEDNU ŠKOLU – OŠ „JOVAN JOVANOVIĆ ZMAJ“ U CRKVENCU

0

Novi krov, kompletna spoljna fasada, zidovi, sala, instalacije, parno grejanje, novi laminat u učionicama, novi nameštaj, table, inventar, okrečeni zidovi… Sve ovo urađeno je u okviru velike rekonstrukcije školskog objekta OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ Svilajnac u Crkvencu.
CRKVENACOpštinsko rukovodstvo obišlo je danas ovu školu u koju se vratilo da pohađa nastavu skoro 50 učenika od 1. do 4. razreda. Predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović kaže da je rekonstrukcija koštala oko 15 miliona dinara:
„Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja odvojilo je 12 miliona dinara, a iz budžeta opštine Svilajnac izdvojeno je oko 3 miliona. Radovi su trajali intenzivno tri meseca, i danas deca iz Crkvenca imaju jednu opremljenu, bezbednu, modernu školu. Planiramo i da u toku sledećeg raspusta zamenimo kompletno postojece prozore novim PVC prozorima, što nije bilo predviđeno prvobitnim projektom“ – izjavio je Milanović i dodao da je Crkvenac veoma važno selo za opštinu Svilajnac, koje je veliko i blizu grada i da se dosta radilo na infrastrukturi – selo je dobilo kanalizaciju, a prema rečima prvog čoveka opštine u planu je rešenje podruma „Navip“ po modelu kojim je rešen problem bivše fabrike Beko.crkvenac 2
Ovo je šesta rekonstruisana škola na teritoriji opštine Svilajnac u proteklih godinu dana, a prema rečima zamenika predsednika opštine Svilajnac dr Danijele Stojadinović svi započeti projekti privode se kraju:
„Ovo su najlepši događaji za nas iz opštinskog rukovodstva, naročito kad vidimo da skoro svi meštani dođu da podrže ovako nešto. Ova škola je sada kompletno sređena, rasterećena je i škola u Svilajncu, ostaje samo da bude više dece“ – izjavila je dr Stojadinović.
Inače, predsednik opštine Svilajnac obišao je i crkvu i konak u Crkvencu, gde je obećao pomoć opštine Svilajnac u završetku radova na izgradnji konaka i sređivanju fasade na crkvi:
„Konak je stavljen pod krov, uvedena je struja, završena stolarija i unutrašnji radovi, ostalo je sad da se uradi spoljna izolacija i fasada. Naći ćemo majstore u selu i uz pomoć opštine očekujemo da do kraja aprila sve bude završeno“ – objasnio je sveštenik Stevan Stefanović i dodao da mu je drago da opština vodi računa o školi i crkvi jer su to najvažnije ustanove za jedno selo.

Prethodni tekstZOO VRT U JAGODINI OBELEŽAVA 10 GODINA RADA
Sledeći tekstJAKI UDARI VETRA OPASNI ZA SAOBRAĆAJ

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime