Svilajnac otvara REGIONALNI INOVACIONI STARTAP CENTAR

0

„Opština Svilajnac će dobiti svoj prvi Regionalni inovacioni startap centar, kako bi mladi inženjeri i budući tehnološki preduzetnici iz ove opštine imali najbolje uslove za razvoj svojih preduzetničkih i inovacionih potencijala“, izjavio je ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović na svečanoj dodeli Ugovora o dodeli sredstava za otvaranje Regionalnog inovacionog startap centra u Svilajncu.
Na svečanosti koju je organizovala opština Svilajnac, Popović je podsetio da su potencijali koje ova pomoravska opština ima prepoznati od strane renomiranih svetskih kompanija.
„Prisustvo fabrike Panasonik u maloj srpskoj opštini pokazuje da je talenat i potencijal naših inženjera i tehničkih kadrova prepoznat od strane svetskih giganata“ kaže Popović i dodaje da se u Svilajncu očekuju nove investicije što, prema njegovim rečima, otvaranje startap centra u ovoj opštini čini još značajnijim.
„Trend u svetu je da velike kompanije ostvaruju saradnju sa malim startap kompanijama koje niču upravo u ovakvim Regionalnim inovacionim startap centrima. Želimo da se svi oni koji završe tehničke fakultete, vrate u svoja mesta i odatle, kroz inovacione startap centre, otpočnu svoj biznis”, rekao je Popović.
Ministar za inovacije i tehnološki razvoj je naglasio da će budućim tehnološkim preduzetnicima, inovatorima i mladim startap kompanijama pored podrške Vlade Republike Srbije i lokalne samouprave, u okviru Regionalnih inovacionih startap centara, biti omogućena puna mentorska podrška za izlazak na tržište.
„Svi oni koji žele da se bave inovacijama dobijaće edukaciju od najboljih srpskih i evropskih stručnjaka kako da svoj inovacioni proizvod ili uslugu dovedu od ideje do realizacije. Isto tako moći će i da se umreže sa drugim startap centrima u Srbiji i da razmenjuju znanja i iskustva na efikasan način putem video konferencijske veze“, kazao je Popović.
Na svečanoj dodeli Ugovora prisutnima se obratio i predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović. On je iskazao potrebu lokalne samouprave za mladim ljudima koji imaju inovativne ideje i nameru opštinskog rukovodstva da takve potencijale zadrži u Svilajncu.
„Osnivanje Regionalnog inovacionog startap centra u Svilajncu je šansa da zadržimo mlade u našoj opštini kako bi svojim inovacionim idejama i preduzetničkim inicijativama doprineli razvoju Svilajnca i Republike Srbije u celini“, zaključio je Milanović.
On se zahvalio ministru Popoviću na dodeljenim sredstvima i izrazio uverenje da se uspostavljanjem startap centra u Svilajncu otvara nova perspektiva razvoja ove opštine zasnovana na inovacijama i novim tehnologijama.
Ugovorom o realizaciji Regionalnog inovacionog startap centra u Svilajncu, dodeljena su sredstva u iznosu od 46 milona dinara opštini Svilajnac i Udruženju građana za razvoj tehnološkoj preduzetništva ICT Hub iz Beograda.

 

 

 

 

„SVILAJNAC NA DLANU“

Projekat se sufinansira sredstvima Opštine Svilajnac. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Prethodni tekstLebine dobilo fudbalski teren
Sledeći tekstIVICA DAČIĆ RAZGOVARAO SA AMAL KLUNI O SLOBODI MEDIJA 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime