ŠVEDSKOM „RIMASTERU“ PREDATA HALA, PARAĆIN STVORIO USLOVE ZA INVESTITORE

0

Opština Paraćin predala je danas švedskoj kompaniji „Rimaster“ na korišćenje novoizgrađeni proizvodni objekat površine 3.000 metara kvadratnih, a vrednost tog objekta je oko 250 miliona dinara.

Predsednik opštine Paraćin Saša Paunović simbolično je direktoru fabrike „Rimaster“ Milanu Pavlici predao ključeve novog objekta čiju je izgradnju u Industrijskoj zoni „Zmič“ opština finansirala preko kredita koji je dobila uz saglasnost države.

„Završeni su radovi na izgradnji Industrijskog parka koje gradi Opština za potrebe kompanije Rimaster. Pre toga smo objavili javni poziv za zakup objekta dobili smo pismo o nameri da oni žele da koriste objekat Industrijskog parka i ovo je prvi od tri objekta koje bi trebalo sagraditi na ovom prostoru u narednih par godina. Rimaster bi trebalo d abude najveći poslodavac u zoni u narednom periodu, a mi ovde već imamo 22 preduzeća koja su već kupila parcele, neki od njih grade pogone a neki rade. Jođ ćetiri preduzeća su poslala pismo o namerama tako da očekujem da i ta preduzeća zaposle radnike. Industrijska zona pokazala se kao potpuni uspeh a ideja opštine je da kroz usluge Industrijskog parka pruži usluge pre svega velikim stranim investitorima. Na ovaj način omogućili smo da švedski Rimaster dođe u Paraćin. Svesni smo situacije sa korona krizom i u sveti i na tržištima Evrope tako da će verovatno ti planovi biti nešto usporeniji ali je izvesno da će na ovom prostoru biti 1000 novih radnih mesta. Današnja predaja ključeva objekta je dobar primer lokalne i državne saradnje jer je projekat zajednički izveden do kraja“ rekao je Paunović.

Švedska kompanija „Rimaster“ već radi u zakupljenoj hali i trenutno zapošljava oko 100 radnika, a kako je ranije najavljivano, plan kompanije je da u nekoliko faza u Paraćinu zaposli do 1.000 radnika.

„Zadovoljni smo na prvom koraku ekspanzije firme Rimaster i mislimo da pravimo jako lepu priču sa Paraćinom i Paraćincima. Imamo pozitivne impresije o Paraćinu i dobru saradnju sa lokalnom samoupravom. Proizvode plasiramo širom EU, u Kini takođe, a planiramo i uključenje na američko tržište“ rekao je Pavlica. 

„Rimaster“ se bavi proizvodnjom električnih sistema i kablovskih setova za specijalna vozila i teške građevinske mašine.

Prethodni tekstKRAGUJEVAČKI LEKARI USPELI JAGODINCU DA SPOJE ODSEČENU ŠAKU
Sledeći tekstPAUNOVIĆ: OČEKUJEM POBEDU

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime