STROS KANU KRALJU SVINGERSKIH ZABAVA POČINJE SUĐENJE!

0

Kralj svingerskih zabava, bivši direktor MMF-a i popularni socijalista Francuske optužen je da je učestvovao u organizovanju lanca prostitucije, zbog čega može da dobije kaznu zatvora do osam godina

Do­mi­nik Stros-Kan (Foto Beta)

Kad u ponedeljak sedne na optuženičku klupu u Lilu, gradu na severu Francuske, zbog optužbe da je učestvovao u podvođenju i organizaciji lanca prostitucije, bivši direktor Međunarodnog monetarnog fonda i nekad najizgledniji kandidat socijalista za predsednika Francuske Dominik Stros-Kan opet će postati udarna vest svetskih i domaćih medija. O njemu će se govoriti ne kao o briljantnom finansijskom i ekonomskom stručnjaku, već kao o čoveku čija su raspojasana i nezakonita dela još pre tri godine potpuno uništila njegovu političku i profesionalnu karijeru.

Na suđenju koje će trajati oko tri nedelje Stros-Kan će zajedno sa još trinaestoricom optuženih morati da odgovori na optužbe, za koje, ukoliko se dokaže da su istinite, može da dobije i do osam godina zatvora. U istražnom postupku mu se nije poverovalo kad je tvrdio da je učestvovao u celonoćnim seksualnim zabavama bez odela organizovanim u hotelu „Karlton” u Lilu i u drugim mestima po svetu, zajedno sa grupama nagih devojaka, ne znajući da su one tu dovedene u svojstvu prostitutki.

Zajedno sa Stros-Kanom, pred sudiju izlazi i njegov imenjak, francuski podvodač Dominik Aldervajreld, zvani Dodo, koji je za Stros-Kana i ostale klijente birao i dovodio devojke.

Dodo je zaradio pare na poznanstvu sa bivšim direktorom MMF-a tako što je pre godinu dana u Belgiji, vrlo blizu francuske granice, otvorio seks-klub sa šest devojaka i jednim transeksualcem, podijumom za igru i spavaćim sobama. Sve to ne bi bilo ništa neuobičajeno da se ovo stecište ne zove „Dodo seks-klub”, ili skraćeno DSK, nadimak pod kojim je u Francuskoj poznat Dominik Stros-Kan (inicijali njegovog imena i prezimena). Da bi cela aluzija na DSK bila prepoznatljiva, Dodo je na zidu pored šanka okačio i fotografiju Stros-Kana, zbog koje je tada već kompromitovani političar pokrenuo još jedan proces i angažovao još pet advokata kako bi se ovaj seks-klub razdvojio od njegove ličnosti i dela.

Svetski skandal sa tadašnjim čelnikom MMF-a izbio je godinu dana ranije u Njujorku, kada su mu njujorški plavci stavili lisice na ruke jer je sobarica iz hotela „Sofitel” na Menhetnu tvrdila da ju je Dominik Stros-Kan seksualno zloupotrebio. Direktor MMF-a je proveo nekoliko dana u zatvoru, zatim je pušten uz kauciju, ali nije smeo da napušta Njujork, pa je zajedno sa svojom suprugom iznajmio privatan luksuzan stan, gde su njih dvoje stanovali uz obezbeđenje koje ih je koštalo 200.000 dolara mesečno. Tužilaštvo je na kraju odbacilo optužnicu jer se sumnjalo u sobaričin iskaz iako je utvrđeno da je hotelskoj sobi došlo do oralnog seksa i da je zaposlena „Sofitela” imala povrede na pojedinim delovima tela. Ona je kasnije pokrenula privatnu tužbu, ali je Stros-Kan uspeo da sa njom napravi finansijski dogovor, posle čega je sobarica odustala od daljeg sudskog gonjenja.

Francuski mediji su na početku negodovali zato što je Stros-Kan „oblaćen”, a da prethodno nije osuđen. Krivili su Amerikance što se mešaju u privatne stvari njihovog državljanina. Kasnije, kada su još neke dame, ohrabrene njujorškim slučajem, otpočele procese protiv DSK i javnost upoznale sa njegovim nasilničkim ponašanjem, Francuska je napustila svoju tradiciju i počela da detaljnije izveštava i o privatnom, a ne samo javnom životu svojih političara i znamenitih ljudi.

Suđenje će, po oceni francuskih medija, biti jedno od ovogodišnjih udarnih procesa jer se organizovanje prostitucije u ovoj zemlji kvalifikuje kao saučesništvo u trgovini ljudima radi seksualne zloupotrebe. Francuzi su i dalje vrlo slobodoumni u vezi sa homoseksualnim brakovima, pornografijom i seks-prodavnicama, ali se zakonodavstvo pooštrava kada je u pitanju prostitucija, reči su jednog novinara iz Lila koga citira londonski „Independent”.

Kako će Stros-Kan proći u ovom procesu? Kazna zatvora za dela zbog kojih je optužen može biti i osam godina ukoliko se dokaže njegova krivica. Istražni organi su pred ovaj proces ispitali desetine svedoka, preslušali na stotine presretnutih razgovora, u kojima se dotične žene sa svingerskih razonoda nazivaju „profesionalcima”. Stros-Kan se u svim tim sudskim nalazima među svedocima i u presretnutim razgovora naziva „kraljem svingerskih zabava”.

Kada je imenovan za savetnika pri Vladi Srbije, optužnica protiv Dominika Strosa-Kana je već bila podignuta u Francuskoj.

Optužnica je bila poslednja kap koja je prelila čašu i strpljenje njegove žene, poznate novinarke i bogate naslednice An Sinkler. Do tada je plaćala sve advokate i kaucije i najzad se razvela.

Kada je došao u Beograd, Stros-Kan je na zajedničkoj konferenciji za novinare sa tada prvim potpredsednikom vlade Aleksandrom Vučićem rekao da je srećan što je u Srbiji da će pokušati da pomogne narodu Srbije. „Srpska ekonomija ima ozbiljne probleme, ali”, kako je dodao, „uz odgovarajuće napore, mislim da je moguće da se problemi reše i postigne uspeh.”

Njegovi lični problemi zbog kojih mu preti zatvorska kazna verovatno su ga omeli u nameri da pomogne Srbiji.

Zorana Šuvaković, Politika, foto Tanjug
Prethodni tekstU SUBOTU TRIBINA – KORIŠĆENJE KANABISA U MEDICINSKE SVRHE! OTVORENO ZA SVE!
Sledeći tekstDANAS POČINJE PRODAJA KARATA ZA „PEDESET NIJANSI – SIVA“ – PREMIJERA 11. FEBRUARA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime