STRAVIČNI USLOVI U KOJIMA ŽIVE GAZDARICA I PSI – SLUČAJ IZ ZGRADE B2

0

Stanari B2 zgrade u Jagodini, ali i mnogi Jagodinci znaju za slučaj žene koja u stanu drži na desetine pasa. Iako je pre mnogo godina ideja o zbrinjavanju pasa sa ulice, delovala kao posledica velike ljubavi prema životinjama, ova priča pretvorila se u horor posebno za komšije. Prema nepotvrđenim informacijama, posle mnogobrojnih intervencija po prijavama stanara, danas je komunalna inspekcija iz drugog grada odvela pse J.V.

1„Oglasila su se udruženja iz drugih gradova, po prijavi komšija. Ovo je bar deseti put da neko 4pokušava da reši ogroman problem. Uslovi u kojia su bili smešteni psi su stravični, prljavština, slomljene stvari, a da ne govorimo o uslovima u kojima su živeli ljudi. Vlasnica stana J.V. je često noću ispuštala užasne krike, o čemu svedoče brojne komšije, smrad posebno u letnjim mesecima je bio nepodnošljiv. Nekoliko komšija se odselilo još pre par godina i to dok je otac J.V. bio živ i dok je mogao bar malo da utiče na nju“ kaže jedan od stanara B zgrada.

Smrad je nesnosan u zgradi. Ne možemo da živimo od svakodnevnog straha da će nas te životinje napasti. Reč je o neuračunljivoj osobi, čiji je staralac, posle psihijatrijskog lečenja, bio njen preminuli otac. U stanu je bilo i više od 40 pasa i to je nemoguća situacija – kaže stanar Jovica Grujić za Blic.

Stanari kažu da je Komunalna inspekcija u tri navrata uz asistenciju policije odnosila pse iz tog stana, ali da ih je J.V.vraćala ili skupljala sa ulice. I policija je podnosila prekršajne prijave protiv nje zbog remećenja javnog reda i mira i vršenja nasilja nad drugim licima.

7 – Svi smo se nedavno žalili i Veterinarskoj upravi. Pseći izmet i urin su svuda po tom stanu pa je 13nemoguće održavanje higijene u zgradi – rekao je stanar Dragan Rašić za Blic.
Mediji su i ranije pisali o ovom slučaju, ali bez mnogo konkretnih rešenja. Ranije je J.V. imala 35 pasa, a ovu brojku objasnila je rečenicom „ostajem gladna da bi psi jeli i imali za lečenje“. Ona je ranije govorila da psi žive u lošim uslovima jer ona nema finansijskih sredstava za njihovo zbrinjavanje.
2116
 foto Infocentrala
5
Prethodni tekstŠKOLI SA DOMOM „11.MAJ“ RAČUNARI – POKLON VOJVOĐANSKE BANKE
Sledeći tekstPOVODOM SLUČAJA PASA U STANU U B2 OGLASIO SE CENTAR ZA SOCIJALNI RAD I UDRUŽENJE

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime