POVODOM SLUČAJA PASA U STANU U B2 OGLASIO SE CENTAR ZA SOCIJALNI RAD I UDRUŽENJE

0

Po objavljivanju teksta „Stravični uslovi u kojima žive gazdarica i psi – slučaj iz zgrade B2“ oglasio se jagodinski Centar za socijalni rad i Udruženje za zaštitu životinja „Argos“. Naime, u toku prošle noći, prema nepotvrđenim informacijama, inspekcija ili udruženje iz okolnih gradova, izveli su na desetine pasa iz stana J.V. Uslovi u kojima je godinama živela ova žena i desetine pasa su katastrofalni.

inda
Inda Marjanović

„Žalosno je što sto niko od nadležnih institucija u našem gradu nije za sve ove godine reagovao na ovaj problem. Mislim na Centar za socijalni rad i ljude iz bolnice. Svi u gradu znaju da ovaj problem postoji više od 10 godina“ rekla je predsednica Argosa, Inda Marjanović.

biserka-jakovljevic
Biserka Jakovljević

S druge strane, direktorka Centra za socijalni rad Biserka Jakovljević kaže da ova ustanova ne može da postupa bez naloga tužilaštva.

„Mi smo pokrenuli postupak za lišavanje poslovne sposobnosti i danas je u Osnovnom sudu održano prvo ročište po toj tužbi Centra za socijalni rad. Problem je u tome što ni mi, niti oni ne možemo da reagujemo bez sudske odluke. Koliko je meni poznato tuzilastvo nije podnelo prijavu za bilo koje delo I pored toga što je obavešteno o čitavom slucaju. Mi kao Centar za socijalni rad nemamo ovlašćenja da bilo koga iseljavamo ili odvodimo u bilo koju ustanovu bez sudske odluke I bez mišljenja veštaka. Jednostavno svi čekamo da tužilastvo prikupi dovoljno dokaza I da pokrene postupa“ rekla je Jakovljević.

Stanari zgrade B2 koja ima tri ulaza godinama su se žalili nadležnim inspekcijama na nehigijenu, smrad, prljavštinu u ovom stanu. Neke komšije su se čak odselile. Stanari kažu da je Komunalna inspekcija u tri navrata uz asistenciju policije odnosila pse iz tog stana, ali da ih je J.V.vraćala ili skupljala sa ulice. I policija je podnosila prekršajne prijave protiv nje zbog remećenja javnog reda i mira i vršenja nasilja nad drugim licima.

 

Prethodni tekstSTRAVIČNI USLOVI U KOJIMA ŽIVE GAZDARICA I PSI – SLUČAJ IZ ZGRADE B2
Sledeći tekstRASPUŠTEN OPŠTINSKI ODBOR SPS U ĆUPRIJI

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime