ŠTRAJK I U ĆUPRIJI

0

Više od 100 zaposelnih iz Doma zdravlja u Ćupriji danas je protestnom šetnom do zgrade opštine zatražilo da im se overe zdravstvene knjižice i isplate zarade. Zdravstveni radnici sa pištaljakma i trubama uzvikivali su: “Ko će da vas leči?“, “Hoćemo platu“, “Overite nam knjižice“… Oni su najavili da će radikalizovati protest i za sedam dana blokirati pomoravsku centralu Fonda za zdravstveno osiguranje u Jagodini ukoliko im knjižice ne budu overene. Predali smo na pisarnicu opštine našem osnivaču zahteve i predloge za rešenje problema. Tražimo da se što hitnije overe zdravstvene knjižice svim zaposlenima. U roku od deset dana funkcioneri opštine treba da nam kažu da li žele s nama da idu na sastanke u Beograd na razgovore sa predstanicima Fonda zdravstvenog osiguranja i Ministarstva zdravlja – rekao je regionalni poverenik Sindiakta “Nezavisnost” Branko Matejić Ukoliko ne bude pozitnivnog odgovora, već sledeće nedelje, kako najavljuje, organizovaće mnogo radikalniji protest isped pomoravskog Fonda zdravstvenog osiguranja u Jagodini.
– Nećemo prestati sa protestom i blokiraćemo izlaz iz te zgrade dok svima ne budu overene knjižice. Takođe, nećemo izaći iz resornog ministarstva dok ne dobijemo obećanje o roku za isplate zarada – rekao je Matejić.
On je dodao da su sliči problemi i u Jagodini, Rekovcu, Lapovu i u svakoj zdravstvenoj sutanovi do Novog Pazara, ali da su protesti počeli od Ćuprije “gde je situacija najlošija”.
Zaposlenima u Domu zdravlja u Ćupriji zdravstvene knjižice nisu overene godinu dana, a plate im nisu isplaćene od marta prošle godine. Dug te ustanove dostigao je rekordnih 300 miliona dinara

Izvor: BLIC

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime