HAOS U PARAĆINU – KO KORISTI FIZIČKU SILU?

0

Već par meseci predstavnici Srpske napredne stranke traže raspisivanje vanrednih lokalnih izbora u Paraćinu, jednom od retkih gradova u kojem nisu na vlasti. Poslednji pokušaj, kako tvrdi predsednik ove opštine Saša Paunović, bio je danas kada su pokušali da spreče održavanje sednice Skupštine opštine, da bi tako inicirali raspisivanje vanrednih izbora u ovoj Opštini. U SNS-u povodom današnjih dešavanja u Paraćinu poručuju da će svoj stav i viđenje današnjih dešavanja u Opštini izneti u zvaničnom saopštenju. Iz Predsdništva ove opštine stiže sledeće saopštenje:

”Posle višemesečne prljave kampanje u stranački kontrolisanim medijima, pošto su propali svi pokušaji „prekomponovanja“ skupštinske većine, aktivisti povereništva SNS u Paraćinu pokušali su danas da silom spreče održavanje sednice Skupštine opštine Paraćin” navodi se u saioštenju medijima, Predsedništva opštine Paraćin.

”Sednica je održana i četrdeset odbornika glasalo je za usvajanje plana odbrane od poplave i fonda za poljoprivredu. Skupština opštine inače broji pedeset i pet odbornika a nekoliko odbornika skupštinske većine bilo je i opravdano odsutno. Sednici su prisustvovali i odbornici opozicije.

Najoštrije osuđujemo korišćenje fizičke sile za ostvarivanje političkih ciljeva kako je to pokušano danas u Paraćinu od strane aktivista Srpske napredne stranke.

Istovremeno obaveštavamo javnost da ćemo ustavni poredak Republike Srbije, pravo na lokalnu samoupravu kao i ljudska i demokratska prava i slobode odlučno braniti na svaki način pa i fizičkom silom kao građani Srbije koji na to imaju pravo u odsustvu delovanja državnih institucija, ukoliko na to budemo prinuđeni.

O današnjem događaju obavestićemo sve nadležne državne organe, ali i sve međunarodne institucije” navedeno je u saopštenju.

Već par meseci predstavnici Srpske napredne stranke traže raspisivanje vanrednih lokalnih izbora u Paraćinu, jednom od retkih gradova u kojem nisu na vlasti. Poslednji pokušaj, kako tvrdi predsednik ove opštine Saša Paunović, bio je danas kada su pokušali da spreče održavanje sednice Skupštine opštine, da bi tako inicirali raspisivanje vanrednih izbora u ovoj Opštini. U SNS-u povodom današnjih dešavanja u Paraćinu poručuju da će svoj stav i viđenje današnjih dešavanja u Opštini izneti u zvaničnom saopštenju.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime