Stevo Grkinić: Prvi čovek DS Jagodina da prevede definiciju demokratije na srpski

0
Glavni i odgovorni urednik TV Palma plus Stevo Grkinić oglasio se povodom gostovanja prvog čoveka Demokratske stranke u Jagodini na televiziji N1 koji je rekao da su mediji u Jagodini zarobljeni.
„Prvi čovek Demokratske stranke u Jagodini  izneo je niz neistina prilkom njegovog gostovanja na televiziji N1“, naveo je glavni i odgovorni urednik televizije Palma plus Stevo Grkinić, a jedna od njih je, kako je kazao, da je Jagodina zarobljen grad i da su mediji svi u Jagodini zarobljeni.
„Priloge sa svih protesta i protestnih šetnji dela opozicije u Jagodini, emitovale su sve televizije, koje emituju svoj program iz Jagodine, uključujući i televiziju Palma plus, kao i delove izlaganja govornika na tim protestima. Televizija na kojoj je gospodin iz Demokratske stranke Jagodina danas gostovao ima svog glavnog urednika i svoj uređivački kolegijum i oni donose odluke šta će i u kojoj meri emitovati i to im pravo niko ne može osporiti, niti se iko može u njihov posao mešati. Ali to isto važi za sve druge televizije i u Srbiji i u svetu. U zemljama Evropske unije razni protesti su svakodnevna pojava i u Londonu i u Kopenhagenu i u Berlinu i u Rimu i u Beču, u mnogim drugim gradovima u što sam se lično uverio. Na mnogim mestima dešava se da zbog nečega protestuje desetak ljudi, ali to nigde u Evropi nije događaj kojima se bave mediji. Pravo ljudi je da zbog nečega protestuju, odnosno da izraze svoje nezadovoljstvo iz nekih razloga, ali kada u gradu koji ukupno ima 70 000 ljudi, kao što je teritorija grada Jagodina, protestuje njih desetak, to nigde u Evropi nije događaj kojim će se baviti mediji. To možete da pitate bilo kog urednika i novinara u Evropi. Ili ako se već bavi time, onda to ide u informativnim emisijama 30 – ak sekundi kao vest. Televizija Palma plus je emitovala priloge sa svih dosadašnjih protesta u Jagodini pod nazivom „Jagodina protiv nasilja“, a bilo ih je slovom i brojem 3, iako je broj učesnika na tim protestima iz Jagodine bio praktično minoran. „Definicija demokratije kaže da se radi o političkoj orjentaciji koja favorizuje vladu naroda, odnosno izabranih predstavnika naroda, a vi gospodine iz Denokratske stranke Jagodine prevedite tu definiciju na srpski“, zaključio je glavni i odgovorni urednik TV Palma plus Stevo Grkinić.
Prethodni tekstSSP: DS samostalno odlučila da privatizuje protest
Sledeći tekstPredstavnici Zeleno-levog fronta predali 11.000 potpisa za osnivanje partije

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime