STEVANOVIĆ: NEMA OPASNOSTI OD IZLIVANJA REKA

0

Zamenik načelnika Sektora za vanredne situacije MUP Boban Stevanović izjavio da trenutno nema većih opasnosti od izlivanja reka u Srbiji, ali da su sve nadležne službe u potpunoj pripravnosti.

Stevanović je naveo da je ukinuta vanredna situacija na području opštine Kladovo, ali da je proglašena na delu teritorije opštine Ćićevac zbog izlivanja Južne Morave. “Nije bilo eskalacije, nije bilo ni potrebe za evakuacijom. Pripadnici Sektora za vanredne situacije radili su na crpljenju vode, ojačanju obaloutvrda, punjenja džakova s peskom“, rekao je Stevanović.

Inače, oko 15.30 sati Jagodinu i okolinu je zahvatilo nevreme, jaka kiša sa gradom veličine lešnika, praćena grljevinom. Vodostaj Velike Morave i dalje raste kroz Pomoravlje. Prema podacima Republičkog hidrometereološkog zavoda Srbije vodostaj na Velikoj Moravi će umereno rasti sve do 13. marta i kretaće se između redovne i vanredne odbrane od poplava. Velika Morava je na nekoliko mesta izašla iz korita.

Stevanović je naveo da je ukinuta vanredna situacija na području opštine Kladovo, ali da je proglašena na delu teritorije opštine Ćićevac zbog izlivanja Južne Morave.

Tanjug

Prethodni tekstGRUPA ,,VALENTINO“ U PARAĆINU I DESPOTOVCU
Sledeći tekstDANAS SE OBELEŽAVA MEĐUNARODNI DAN ŽENA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime