ŠTETA OD OLUJE NA KUĆAMA U DRAGOCVETU – DVA MILIONA DINARA

0
Komisija grada Jagodine procenila je danas da je šteta na objektima u Dragocvetu nastala tokom nevremena u utorak oko dva miliona dinara.Naknadno će se izvršiti finansijska procena za oštećenja voćnjaka, poljoprivrednih dobara i polja pod kulturama. Komisija za procenu štete je procenila da 22 kuće treba odmah da dobiju pomoć u građevinskom materijalu koji je danas stigao svim domaćinstvima u Dragocvetu.

Predsednik Komisije za elementarne nepogode u Jagodini Branko Ilić rekao je da su popisana sva oštećenja na kućama i pomoćnim objektima.

„Predsednik Skupštine grada Dragan Marković Palma je obećao da će da se nadoknadi kompletna šteta na stambenim i pomoćnim objektima i to smo i uradili“, kazao je Ilić.

Jedno od domaćinstava koje je u Dragocvetu pretrpelo najviše štete na kući, je domaćinstvo Veska Anđelkovića. Ova porodica godinama gradi kuću nakon dolaska sa Kosova, gde su, kako kažu, sve ostavili. Pomoć koja je odmah stigla im mnogo znači.

U olujnom nevremenu sa kišom, gradom i jakim vetrom, nalik tornadu, koje je juče pogodilo teritoriju grada Jagodine, najveću štetu pretrpeli su meštani sela Dragocvet, gde je oluja srušila krovove na 35 kuća, oštetila plastenike, poljoprivrednu mehanizaciju i sportski teren.

Meštane Dragocveta je, nakon oluje, obišao predsednik Skupštine grada Jagodina Dragan Marković Palma i obećao da će grad pomoći u nadoknadi štete.

Prema izjavama očevidaca oluja je nosila crepove sa krovova i plastenike, čupala drveće. Niko nije povređen ali su mnogi meštani dugo bili u šoku. Oni kažu da su videli tornado, a meteorolozi ističu da je reč o takozvanoj pijavici, vrsti slabog tornada, koja se javlja u ravničarskim krajevima, najčešće u Vojvodini.

Poslednjih deset godina ova pojava nije viđena u Pomoravlju.

autor: MIM izvor: Beta

Prethodni tekstVODOSTAJ U PARAĆINU U PADU
Sledeći tekstUSKORO FINANSIRANJE I TREĆEG POKUŠAJA VANTELESNE OPLODNJE

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime