ŠTA JE BB KREMA?

0

BB kreme su sada sveprisutne! Ali šta je ona tačno i kakvo čudo od lepote obećava?

BB kreme su od 2011. najveći trend u šminkanju, zahvaljujući svojoj popularnosti u Aziji, a taj trend postaje još veći tokom 2012. godine. Garnier je prvi brend koji se priključio ovom trendu ( možda ste videli na TV-u ili na uličnim reklamama). Početkom 2012. Clinique i Estee Lauder lansiraju svoje prve verzije. Ako do sad niste obezbedili svoj komad za vaš neseser, uskoro hoćete!

bb4

Dakle, šta sadrži BB krema?

Tehnički, to je skraćenica Blemish Balm ili Blemish Base ( balzam ili baza za nesavršenosti ), ali to ne znači da je to krema za sakrivanje nesavrsenosti kože u tačkama, npr. vaše akne. To je više multifunkcionalna krema koja ima moć pokrivanja i svojstva za negu kože. Koreanke ih obožavaju jer dobijaju prirodnu pokrivenost izgleda kože.

Šta ona čini?

Ova, čudo od kreme, čini da dobijete sve u jednom. Daće vam dobru osnovu za šminku kao prajmer, čak i poput tonirane kreme, pokriva manje nepravilnosti i crvenilo kao korektor, hidrira kožu kao dnevna krema, ulepšava i daje svežinu tenu, a ima i zaštitni faktor.

Kako izabrati pravu?

Tretirajte ga kao proizvod za negu kože, i pronadjite jedan za vaš tip. Da li imate suvu kožu? Masnu? Problematičnu? Da li imate probleme starenja? Ili samo želite zdrav sjaj? Proverite da li vam odgovara miris ( često je parfemisan) i proverite da se lepo utapa u vašu kožu. Pokušajte da pre nego što je kupite i probate na vašoj koži preko celog dana – na isti način na koji probate puder pre kupovine.

 Kako se koristi?

Magija BB kreme je u tome da možete da je nanosite samu, bez podloge, a trebalo bi da dobije osvetljenje, koje daje prirodnu završnu pokrivenost, zdrav sjaj i ujednačen ton kože. Nosite ga kada ne stavljate jak i skup puder ili ikada želite da posvetlite ili osvežite vas ten izmedju posla i noćnog izlaska.

bb3

Ovaj fenomen BB kreme zvuči previše dobro da bi bio istinit – da li postoji nešto što ne radi dobro?

Neće pokriti tako dobro kao puder, tako da ako patite od akni, možda ćete morati da koristite korektor preko problematičnih oblasti. Tu su i ograničene nijanse u ponudi – svetle, srednje i tamne. Pazite se previše pink nijansi koje posebno ne odgovaraju tamnijem tipu kože.

Odakle dolazi BB krema?

Neki kažu da je nastao u Nemačkoj, drugi u Koreji. BB kreme svoju najveću upotrebu imaju u jugoistočnij i istočnoj Aziji, već skoro deceniju – vremenom su došle i ovde!

Šta kažu stručnjaci?

Lisa Eldrige, kreativni konsultant za No7, kaže: „ … ne samo da je iluminator, krema i zaštita sa faktorom SPF15. Ona ima korektivne i kvalitete za balans kože. Ona je vaš brza kupovina za besprekoran i lep ten.

 

 

 

Prethodni tekstŽELJKO JOKSIMOVIĆ PEVAO MILJACKU ZA JAGODINCE (FOTO)
Sledeći tekstISPOVEST OCA UBIJENOG LAZARA JOVIČIĆA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime