ŠTA ĆE SE NOSITI JESEN 2015/ZIMA 2016.

0

Christopher Kane jesen/zima 2016.

Kolekcija za jesen i zimu 2016. posvećena je njegovoj nedavno preminuloj majci. Jesenji deo kolekcije zasniva se na vrhunski odabranim materijalima, strogim linijama i upečatljivim bojama. Pantalone boje baršuna, plavi kaputi, ala Parižanka sa dugmadima koji nalikuju na dragulje. Nafta zelena u kombinaciji sa šljokicama samo su deo Kaneove modne palete.

Christopher Kane

Vivienne Westwood jesen/zima 2016.

Njena čuvena linija odeće Red Label je na ovogodišnjoj Nedelji mode u Londonu ponovo iskorišćena kao politička platforma, nastojeći da kod prisutnih pobudi osećanje značaja zaštite životne sredine i ekološke svesti. Westwood je ponudila kolekciju koja govori o devojci koja je do 17. godine živela na selu, da bi se potom preselila u London. Ta kreatorkina „idealna devojka“ poznaje imena drveća, obožava muzeje i ne želi da prestane da čita.

Vivienne Westwood

Takvu neobičnu devojku, inspiraciju, modernu Hajdi, Westwoodova smešta u višemilionski grad, oblači joj šljokice, leopard print, maslinasto zelenu, kombinuje punk i ostatke nekadašnjeg „života na selu“ u vidu vunenih dokolenica!

Westwoodova se igrala materijalima

Topshop Unique jesen/zima 2016.

Za iskrene ljubitelje rock’n’roll-a, naročito na prostoru Londona i Engleske, kompanija TopShop imala je šta da ponudi na Nedelji mode. Serija buntovnika iz vremena ’70-ih godina prošlog veka šetala je pistom uz muziku The Strokes, i The Smiths. Fascinantni modni elementi i detalji dominantno su obeležili reviju, a sve prisutne fascinirala je lakoća i nosivost ovakvih komada.

TopShop je pokazao svu lepotu rock glama

Burberry Prorsum jesen/zima 2016.

Nova kolekcija Burberry Prorsum bila je jedna od najočekivanijih tokom Nedelje mode. Christopher Bailey je devojke obukao baš onako kako su se najlepša deca cveća nosila tokom ranih ’70-ih. Pončo, šalovi, kaputi i torbe sa Burberry potpisom, a uz to kolekcija obiluje romboidima, zakrpicama i dugim mantilima od meke kože ili antilopa.

Burberry i predivni printovi

Mulberry jesen/zima 2016.

Mulberry se može pohvaliti novim kreativnim direktorom. Johnny Coca je u stvaranju nove kolekcije koja je prikazana na Nedelji mode u Londonu inspiraciju pronašao upravo na engleskom selu. Kuće od kamena u već prepoznatljivom stilu bile su njegova ključna inspiracija. Odeća je nešto komotnija, gotovo za broj veća, što predstavlja jedan od ključnih trendova za čitavu 2016. godinu.

Mulberry
Mulberry

CITYmagazine

Prethodni tekstCIPRAS I SIRIZA: VUČIĆ VODI PUBERTETSKU POLITIKU
Sledeći tekstMILOŠ VELEBIT PREDVODI AL ŠABAB

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime