PALMA: SANKCIJE KOSOVSKIM ALBANCIMA

0

Jedinstvena Srbija obeležila je u Jagodini stranačku slavu-Sretenje rezanjem slavskog kolača kome su, osim predsednika Jedinstvene Srbije i predsednika Skupštine grada Jagodine Dragana Markovića Palme i najužeg stranačkog rukovodstva, prisustvovali sveštenici jagodinske Saborne crkve i zvanice iz političkog i javnog života grada. Pozdravljajući prisutne Marković je istakao  da je Jedinstvena Srbija  formirana  pre 15 godina i da je to jedina politička partija u Srbiji koja nema sedište u Beogradu.

‘’Jedinstvena Srbija je velika politička partija  i ne bih se složio sa onima koji kažu da to nismo jer nemamo ministre. Ne treba neko da bude ministar pa da radi dobro za Srbiju. Naši poslanici u parlamentu su uvek bili u funkciji gradjana i sve ono što je bilo u interesu Srbije to su i glasali. Danas je  državni praznik, crkveni praznik i crveno slovo i  ja zato pozivam opoziciju da ako im je nešto sveto u životu, da danas onda ne šetaju, jer ne znam  za koga ili protiv koga bi to radili. Ako su  na sednici Saveta Bezbednosti Ujedinjenih nacija sve države podržale Srbiju i tražile od kosovskih Albanaca da ukinu takse od 100 odsto, onda mi u Srbiji ako smo državotvorni i pravoslavci treba da pokažemo svetu da smo bar jedan dan u godini jedinstveni ‘’ kazao je Marković

Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma je napomenuo da zbog poslednjeg glasanja u Savetu Bezbednosti kada su Sjedinjene Američke  Države, Englesaka i Nemačka glasale da se ukinu takse pokazuje da je pravda spora ali dostižna. On je dodao i da se prvi put dogodilo da generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg kaže kosovskim Albancima da njihovo oružane snage neće moći na sever Kosova bez saglasnosti KFOR-a  i Srba koji tamo žive.

‘’ Njegove reču ulivaju sigurnost Srbima  koji žive na Kosovu, medjutim  za nas to nije dovoljno. Moja poruka medjunarodnoj zajednici je  da zbog nepoštovanja briselskog sporazuma uvede sankcije kosovskim Albancima’’ zaključio je Marković.

Marković je  takodje istakao i doprinos Jedinstvene Srbije medjunarodnoj  popularnosti koju Srbija ima. On je rekao da posle njegove posete  Turskoj  gde  je primljen na najvišem nivou od predstavnika te države nisu mogle da se više  čuju  militantne poruke kao što je to bio slučaj nekada. Takodje je rekao da je  tokom posete Egiptu od guvrnera oblasti Crvenog Mora  Ahmeda Abdulaha  dobio uveravanja da ta država će biti uzdržana prilikom glasanja za prijem Kosova u INTERPOL , a što je potvrdio  i predsednik Egipta Abdel Fatah el Sisi. Predsednik Jedinstvene Srbije je rekao da u potpunosti podržava  državnu politiku predsednika Srbije Aleksandra Vučića kao i ministra spoljnih poslova  Ivice Dačića. On je najavio odlazak 850 studenata, privrednika, prosvetnih radnika, zaposlenih u vrtićima i  javnim preduzećima u organizaciji grada Jagodine, a o trošku donatora  za Beč gde će on imati sastanke sa gradonačelnikom austrijske prestonice Mihaelom Ludvigom i  predsednikom slobodarske partije austrije Hanc Kristijan Štraheom. Kako je Marković rekao  on će tada  sa njima razgovarati o evropskom putu Srbije ali i nepoštovanju briselskog sporazuma od strane kosovskih albanaca. Kolačar na slavi Jedinstve Srbije za ovu godinu bio je Dejan Jovanović predsednik GO JS u Užicu, dok će naredne godine biti Vojislav Vujić iz Vrnjačke Banje potpredsednik Jedinstvene Srbije i narodni poslanik.

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime