SRĐAN ĐURIĆ BOLOVAO OD PLUĆNE EMBOLIJE?

0

Novinar Srđan Đurić preminuo je iznenada juče u Beogradu, u 45. godini života, nakon kraće bolesti. Među kolegama šok, odlazak jednog od najvećih profesionalca u poslu, dobrog prijatelja, čoveka sve je ostavio u neverici. Među Srđanovim kolegama priča se da je kratko bolovao od plućne embolije, usled čega je došlo do zakrčenja krvnog suda. Porodica još uvek nije povtrdila uzrok smrti.

Tokom višegodišnje novinarske karijere bio je urednik spoljnopolitičkog programa Studija B, glavni i odgovorni urednik RTV BK Telekom, glavni i odgovorni urednik TV Avala, zamenik glavnog i odgovornog urednika Novinske agencije FoNet, autor rubrike “Globus” u nedeljniku Nin, saradnik nekoliko medija sa prostora bivše Jugoslavije.

Izveštavao je sa pregovora o bivšoj Jugoslaviji iz sedišta Ujedinjenih nacija u Ženevi i Njujorku, sa Londonske mirovne konferencije, sa potpisivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma, uradio više intervjua sa zvaničnicima UN, izveštavao je iz Moskve i intervjuisao vodeće ruske političare.

Bio je šef Kancelarije za saradnju sa medijima Vlade Srbije i savetnik za medije Predsednika Vlade Srbije Vojislava Koštunice. Osnivač je agencije za Public Relations i Media Consulting Olaf & McAteer koja je ekskluzivni zastupnik Ketchuma za Srbiju. Predavao je Politički PR na Fakultetu za medije i komunikacije. Autor je knjige priča “Helikopter mog ćaleta”.

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime