Srbija u 2021. godini ima sedam prvaka sveta u kik boksu

0

Kik boks savez Srbije je povodom uspešnog rada i pre svega osvajanja velikog broja medalja na svetskom i evropskom prvenstvu u 2021. godini organizovao konferenciju za novinare u Jagodini, na kojoj su medijima predstavljeni učesnici i osvajači medalja. Sve prisutne je pozdravio počasni predsednik Kik boks saveza Srbije i osnivač jednog od najuspešnijih kik boks klubova „Palmini tigrovi“ iz Jagodine Dragan Marković Palma, čiji takmičar je i Aleksandar Konovalov najuspešnijih srpski kik bokser svih vremena.

„Želim da čestitam rukovodstvu Kik boks saveza Srbije, selektoru, trenerima, klubovima, a pre svega takmičarima na osvojenim medaljama na svetskom i evropskom prvenstvu. Drago mi je da je Kik boks savez nastavio kontinuitet rada koji je utemeljio profesor Borislav Pelević i čijom zaslugom će kik boks postati i olimpijski sport. Posebno čestitam predsedniku Kik boks saveza Srbije Miodragu Jotiću koji se 43 godine bavi kik boksom i za koga mogu reći da je pravi čovek na pravom mestu. Ja sam se uvek zalagao da se na čelnim pozicijama u sportskim organizacijama nalaze sportisti. Moja poruka tamičarima je „vakcinište se protiv korona virusa koji do sada niste i nastavite da se borite za svoju državu Srbiju“, rekao je Dragan Marković Palma.

Predsednik Kik boks saveza Srbije Miodrag Jotić je, u znak zavalnosti na svesrdnoj pomoći srpskom kik boksu uručio posebni zahvalnicu Draganu Markoviću Palmi i zahvalio se Ministarstvu sporta i omladine Srbije na pomoći kako bi naši takmičari mogli da odu na sva međunarodna takmičenja.

„Mi smo ove godine, uprkos koroni, uspeli da održimo svih 5 državnih takmičenja, od kojih je najveće bilo prvenstvo Srbije u Novom Sadu, na kome je učestvovalo 280 takmičara iz 69 klubova. A sa sedam veliki međunarodnih takmičenja smo se vratili izuzetno zadovoljni i sa velikim brojem medalja, a pored toga organizovali smo u ovoj godini i dva sudijska seminara i tri trenerska seminara“, rekao je predsednik Kik boks saveza Srbije Miodrag Jotić i dodao da su se tri srpske kik bokserke kvalifikovale za Svetske igre koje će naredne godine biti održane u SAD, a to su Staša Veić, Milana Bjelogrlić i Aleksandra Krstić. Selektor kik boks reprezentacije Srbije Srđan Radulović izjavio je da su naši reprezentativci u ovoj godini ukupno osvojili 64 zlatne medalje, 46 srebrnih i 30 bronzanih.

„Posebno je važno istaći da ove godine imamo 7 prvaka sveta, a da je reprezentacija Srbije u lou kik disiciplini na Svetskom prvenstvu u Italiji osvojila prvo mestu u ukupnom plasmanu ispred Rusije, te da je Aleksandar Konovalov proglašen za najboljeg kik boksera na Svetskom prvenstvu“, rekao je Radulović.

Današnoj konferenciji za novinare prisustvovali su i treneri i reprezetnativci Srbije koji su osvajali medalje, poput Aleksandra Konovalova, zatim četverostruke prvakinje sveta Saide Bukvić i ostalih.

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime