SPS OSTAO JEDINI PARTNER SNS, UZ PODRŠKU SVM – A

0

Glavni odbor Socijalističke partije Srbije (SPS) večeras je na sednici u Beogradu, jednoglasno prihvatio da predstavnici te stranke participiraju u budućoj Vladi Srbije. Ivan Cvejić, glavni urednik Bete, ocenjuje da SNS, time što ima SPS u svom savezu, pokazuje da želi jako veliki legitimitet za svaku odluku u parlamentu. Ukoliko ostane na okupu, na kraju mandata ove Vlade stajaće izmenjena Srbija, bliža punopravnom članstvu u EU, a postoji i ozbiljna verovatnoća da ulazimo i u proces menjanja Ustava, dodaje.

„Na sednici Glavnog odbora jednoglasno smo odlučili da uđemo u vladu i da personalni sastav naših ministara bude u skladu sa predlogom premijera Aleksandra Vučića“, rekla je posle sednice zamenica predsednika SPS Slavica Đukić Dejanović za agenciju Beta.

Lider SPS Ivica Dačić poručio je danas pred sednicu GO, da su socijalisti spremni da preuzmu svoj deo odgovornosti u novoj Vladi Srbije, koja mora da završi unutrašnje reforme na političkom i ekonomskom planu, kao i da ostvari članstvo Srbije u EU.

vucci palma dacic

SPS je ostao jedini partner SNS-u, uz podršku SVM-a… Pričalo se dosta o širokoj koaliciji, ali i o pripremama za promenu Ustava. Upitan da li je to sve sada realno za očekivati, Cvejić odgovara potvrdno.

Mislim da koalicija sa socijalistima nijednog trenutka nije dolazila u pitanje uprkos verbalnim olujama na liniji SNS – SPS…  SPS je druga po snazi partija u parlamentu, i SNS, imajući nju u svom savezu, nastoji da pokaže želju da želi da ima jako veliki legitimitet za svaku odluku u parlamentu, navodi Cvejić.

A s obzirom na dosadašnja dokumenta, pre svega mislim na akcione planove za poglavlja 23 i 24 gde je kao rok za promenu Ustava dat kraj sledeće godine, mislim da se već govori o ozbiljnoj verovatnoći da ulazimo sa ovom vladom i u proces menjanja Ustava… Sada u kojim delovima, to zavisi od onoga ko predlaže, a to je Vlada, zaključuje glavni urednik agencije Beta.

Beta, N1, Foto Tanjug/Zoran Žestić

Prethodni tekstPET NAČINA DA VEŽETE MARAMU NA PLAŽI
Sledeći tekstRADOVI NA PUTEVIMA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime