SPORTSKA HALA U SVILAJNCU SPREMNA ZA VELIKA SPORTSKA TAKMIČENJA

0

Rekonstrukcija sportske hale u Svilajncu završena je i sinoć je priređeno spektakularno otvaranje, koje su upotpunili mališani PU „Dečja radost“ Svilajnac, mlađi razredi osnovnih škola i mlađi sportisti fudbalskog, košarkaškog, rukometnog, odbojkaškog, karate i gimnastičkog kluba.

Na hali je sređen krov, spoljašnja stolarija, unutrašnji zidovi,  fasada sa termoizolacijom, zamenjene su elektro i mašinske instalacije, ima novu ventilaciju i rasvetu, nove mokre čvorove i sređene svlačionice, postavljen je novi sportski parket, sređene su tribine i montirana sedišta , nabavljena nova sportska  oprema ( golovi, pokretni koševi )…

„Novu“ halu otvorio je zvanično predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović, koji je istakao da je ovakva hala sada standardizovana  i za međunarodna sportska takmičenja:

„Ovo je ujedno i poziv svoj deci i mladim ljudima da se bave sportom, a mi ćemo se i dalje truditi da im obezbedimo što bolje uslove. Rekonstrukciju hale smo uradili uz veliku pomoć Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Vlade Republike Srbije, koja je investirala preko 60 miliona dinara, dok je opština Svilajnac investirala oko 20 miliona dinara. Osim toga, ove godine je završena i rekonstrukcija gradskih bazena, koji će od sledeće sezone biti i zatvoreni, što otvara mogućnost bavljenja i vodenim sportovima tokom cele godine“ – izjavio je Milanović.

Kapacitet sportke hale je 1.500 mesta, i sva su bila popunjena na otvaranju, a najmlađu publiku je na otvaranju zabavljao i naš poznati glumac Slobodan Boda Ninković.

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime