SNS U SVILAJNCU: SOCIJALISTI SU KRIVI!

0

Opštinski odbor Srpske napredne stranke u Svilajncu optužio je na konferenciji za novinare, Socijalističku partiju Srbije u ovom gradu da je kriva za neuspele pregovore. Naime, ove dve stranke od ranije su „imale dogovor“ o prekomponovanju vlasti, što se ipak nije desilo.

2
Marinković, predsednik OO SNS

„Pre dve godine SPS nam je odgovorio da je OO SPS otvoren za razgovore, saradnju i učešće u vlasti onog trentka kada SNS bude konstituisala njene opštinske stranačke organe i izabrala predsednika OO SNS što se sada dogodilo. Poslali smo novi dopis 2015. u kome smo naveli da su ispunjeni svi uslovi da pregovori započnu. Naš predlog je upućen po instrukcijama Izvršnog odbora SNS. Najpre je razgovarao predsednik IO SNS Radomir Nikolić sa predsednikom IO SPS Žarkom Obradovićem a onda je član i koordinator IO za Šumadiju i Pomoravlje SNS Saša Jaćović razgovaro sa potpredsednikom IO SPS Đorđem Čabarkapom. Međutim, to nije bilo dovoljno“ objasnio je na konferenciji predsednik OO SNS u Svilajncu Branislav Marinković.

Marinković je objasnio da je OO SPS u toku pregovora naveo tvrdnje da OO SNS Svilajnac nema tačan broj odbornika za formiranje opštinske većine.

„Taka informacija apsolutno nije tačna i naš odbor je vrlo brzo dostavio opštinskom odboru SPS – a potpisani spisak svih 13 odbornika. Nakon toga, OO SPS je usmenim putem odgovorio da OO SPS – a nema podršku svih odbornika za formiranje koalicije sa našim opštinskim odborom. Nameće se pitanje zašto OO SPS nije želeo formiranje koalicije s anašim odborom? Da li su odluku doneli na osnovu ličnih ambicija i zarad lične koristi? „pita Marinković.

SNS smatra da će rezultat na predstojećim lokalnim izborima biti dobar pokazatelj šta narod Svilajnca misli.

„Mi verujemo da će Svilajnčani većinski podržati program SNS. Uvereni smo da ćemo zabeležiti još jedan uspeh i ubedljivu pobedu“ dodo je Marinković.

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime