SNS POZIVA NA LEKARSKE PREGLEDE U ZGRADI KOJA SAMO ŠTO SE NE SRUŠI

0

U selu Golubovac kod Paraćina pojavilo se obaveštenje da će Srpska napredna stranka organizovati lekarske preglede za meštane sela i to u starom školskom objektu koji odavno nije u upotrebi. Niko od nadležnih u školskoj upravi i Ministarstvu prosvete nije obavešten da će naprednjaci u nedelju zauzeti školsku zgradu a da stvar bude još problematičnija, ovaj objekat odavno je pred rušenjem i u lošem stanju, potpuno je nebezbedan i higijenski neispravan posebno u cilju lekarskih pregleda koji bi morali da se obavljaju u koliko toliko sterilnim uslovima.

„Niko me ništa nije pitao niti obavestio. Nisu tražili ni moju saglasnost niti mi uputili dopis da bi tako nešto radili. Objekat je nebezbedan, odavno nije u upotrebi, veliki je rizik da tu dođi neki broj ljudi, apsolutno nema nikakve mogućnosti da se u objektu organizuje ništa sično. Da me je neko od predstavnika SNS – a pitao, upravo to bih odgovorila. Vrlo je neodgovorno i da lekari, ne znam o kojim se lekarima radi, pristanu da u jednom u svakom smislu zapuštenom objektu pregledaju ljude. Zatečena sam da je nekome to uopšte palo na pamet i u smisli nepoštovanaj procedure i u smisli nepoštovanja ljudi, bolesnika…Zamislite da nekome deo krova padne na glavu, ko će biti odgovoran za to? Zamislite da dođe neki astmatičar u prašnjavu i zapuštenu prostoriju? Veoma je neodgovorno da jedna stranka, pa koja god to bila, uradi ovako nešto“ kaže Slavica Vulić direktorka OŠ „Branko Krsmanović“ u Sikirici koja je nadležna za istureno odeljenje koje je zatvoreno u Golubovcu.

Paraćinski SNS ne samo da nije uzeo u obzir bezbednost meštana sela, već poziva bolesnike da „se jave kod Dragoljuba ili Dragana“ ako ne mogu da hodaju do napuštenog školskog objekta pa će lekar da im dođe „na noge“.

„Staviti lekare u službu stranke na svaki način je skandalozno, a da ne govorim o ovakvom načinu. Pa ko su ti lekari koji su pristali da ovako nešto rade? Da idu u odavno zatvorenu školu koja samo što se ne sruši, upadaju u nju i pregledaju ljude? Gde će ih pregledati? U dugogdišnjoj prašini, možda ima i miševa, pacova, tu niko ušao nije iz Ministarstva prosvete godinama. Zar to lekarski poziv nalaže?“ komentar je jednog od meštana Golubovca koji je želeo da ostane anoniman jer se boji da ga lokalni naprednjaci mogu „maltretirati jer je pričao“.

Kampanja SNS je već vidljiva i kao što je to bio slučaj ranije, organizovanje lekarskih pregleda posebno za stara i nemoćna lica je jedan od segmenata koji je korišćen i ranije. Kako kaže Pavle Dimitrijević iz organizacije CRTA koja prati izborne procese u Srbiji, stranke po zakonu ne smeju da se bave humanitarnim radom, ali je, primećuje ovaj pravnik, organizovanje različitih stranačkih humanitarnih aktivnosti prisutno u gotovo svakom izbornom procesu. Kupovanje namirnica, lekarski pregledi, kupovina drva za ogrev i druge „pomoći“ mogu se oceniti kao indirektna kupovinu glasova pred izbore.

„Tužno je da se zloupotrebvljavaju stari i bolesni ljudi jer oni najčešće dolaze na te preglede. Posebno oni koji nemaju nikog“ kaže jedan od meštana.

Selo Golubovac prema popisu iz 2011. ima oko 200 stanovnika i deli sudbonu srpskih sela.

 

Prethodni tekstJOVANOVIĆ: SNS U PARAĆINU ISPOD ŽITA KUPUJE GLASOVE
Sledeći tekstPREDSEDNIŠTVO DS-A NIJE PODRŽALO PARAĆIN, PAUNOVIĆ POSLE 28 GODINA NAPUŠTA DS?

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime