SMANJENJE PENZIJA VRSTA SOLIDARNOG POREZA

0

Predsednik Partije ujedinjenih penzionera Srbije (PUPS) Milan Krkobabić ocenio je da smanjenje penzija predstavlja „vrstu solidarnog doprinosa u ograničenom vremenskom periodu koji je nužan“.

Krkobabić je u Jagodini gde se sastao sa liderom Jedinstvene Srbije, Draganom Markovićem Palmom kazao da je zaštićeno milion i četrdeset hiljada penzionera čija su penzije manje od 25.000 dinara, jer im penzije nisu smanjene.

„Ostalim penzionerima je došlo do umanjenja. Za nas to nije umanjenje već jedna vrsta solidarnog doprinosa u jednom ograničenom vremenskom periodu koji je nužan. Da nije bilo ovog solidarnog doprinosa, ne bismo znali da li bi penzija bilo sutra. Morali smo da pokažemo visok stepen odgovornosti i rekli smo da je za penzionere bitno da je penzija sigurna i redovna“, objasnio je Krkobabić.

On je kazao da „idemo u nešto novo, a to je koncept dugoročne stabilnosti čiji je garant država pre svega za socijalno ranjive grupacije“.

„Oslanjamo se na državu i dugoročnu stabilnost, a ovo shvatamo kao privremenu meru da bi država izašla iz problema u kojima se nalazi. Najava premijera da se može očekivati uskoro da svi ljudi koji su iskazali visok nivo odgovornosti, koji su svesno prihvatili da daju deo plate i penzija upravo budu oni kojima će plate i penzije biti vraćene“, rekao je Krkobabić.

Krkobabić je kazao da koalicija SPS-PUPS-JS pokazuje kako se vodi jedno javno preduzeće i lokalna samouprava.

On je povodom 1. maja – Međunarodnog praznika rada ocenio da u Srbiji nema viška radnika, nego manjka posla, i da je „na nama da pronalazimo poslove i dovedemo investititore i uposlimo ljude“.

Beta

Prethodni tekstHIT – ON JE VUČIĆ ALEKSANDAR! MARIJA MAXIMA
Sledeći tekstJAGODINA SE OPROSTILA OD CAKANA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime