SLEDEĆE GODINE ODBRAMBENI BEDEMI NA RESAVI I CRNICI

0

Austrijska razvojan agencija ADA raspisala je tendere za regulaciju reka Resava u Svilajncu i Crnica u Paraćinu, koje su u maju 2014 godine poplavite gradska područja i načinile štetu od oko 5 milijardi dinara.

-Najveća i najbitnija stvar u sledećoj godini je regualcija reke Resave. Tender je raspisan 19. decembra, a  25. januara je otvaranje ponuda.  Očekujemo da u februaru dobijemo izvođača i pokrenemo radove vredne 270 miliona dinara, rekao je predsenik opštine Svilajnac Predrag Milanović.

Agencija ADA je raspisala konkurs za izbor stručnog nadzora nad građevinskim radovima za Svilajnac i Paraćin, te se očekuje ubrzo i raspisivanje tendera za građinske i u Paraćinu.

-Raspisan je tender za nadzor nad radovima za izgradnju novog sistema odbrane od poplava na Crnici, radove finansira EU, postupak sprovodi Austrijska razvojna agencija, a po planu i u organizaciji JVP „Srbijavode“ koje je i odgovorno za upravljanje Crnicom,koja je „državna reka“, i odbranom od poplava na Crnici. Ovo znači da se kreće u višemilionski u eurima projekat koji treba da više nego dvostruko unapredi mogućnost protoka vode koritom reke. Ako sve bude po planu, očekuje nas obimna izgradnja – realizacija svakako najvećeg pojedinačnog građevinskog poduhvata u Paraćinu u više decenija, istakao je predsednik opštine Paraćin Saša Paunović.

Rok za završetak radova je 2018 godina.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime