SLAVICA ĐUKIĆ DEJANOVIĆ OTVARA DIVLJANOVU IZLOŽBU U DOBRAČI

0

Umetnik mr Sretko Divljan 2.oktobra u 12 sati otvoriće samostalnu izložbu slika u mestu Dobrača na planini Rudnik. Izložbu će otvoriti Slavica Đukić Dejanović. U vreme izložbe poznatog slikara u Dobrači će biti održana i pesnička manifestacija „Milenini izvori“.

Divljan je u avgustu izlagao u paviljonu „Cvijeta Zuzorić“ u Beogradu.

Do sada je imao oko 50 samostalnih izložbi u zemlji i inostranstvu od čega barem polovinu u vodećim srpskim i evropskim galerijama. Izlagao je i na oko 80 kolektivnih izložbi, a dovoljno je podsetiti da je na najznačnijoj kolektivnoj izložbi u Srbiji – Oktobarskom salonu izlagao blizu 20 puta, po čemu je jedan od rekordera.

Dobitnik je brojnih nagrada i priznanja – od prve nagrade mladih slikara Jugoslavije koju je osvojio sa 15 godina, do nagrade za izložbu godine u SFR Jugoslaviji koju je podelio sa Milošem Šobajićem 1990. godine za izložbu slika održanu u Kulturnom centru Beograda.
Duže od dve decenije radio je kao profesor u jagodinskoj Gimnaziji, a od 1995. godine kao profesor na Pedagoškom fakultetu u Jagodini, gde obavlja funkciju dekana duže od deset godina.

Napisao je i desetak udžbenika od kojih je najpoznatiji „Istorija umetnosti za učitelje”, objavio jednu zbirku pripovedaka i jednu knjigu bajki koje su naišle na izuzetno topao prijem i kod književne kritike i kod čitalačke publike i režirao petnaestak predstava u Gradskom pozorištu Jagodine, Dramskom studiju Društva za kulturu „Kablovi” i studentskom pozorištu „Stanislavski”.

Prethodni tekstVIKENDOM RADI PIJACA U RIBARU
Sledeći tekstGORAN NIKOLIĆ U MARATONU ZA GINISA U UTORAK PROLAZI KROZ JAGODINU

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime